Στέφθηκε με επιτυχία το αφιέρωμα στο μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη στο Πνευματικό Κέντρο Διακοπτού

7153

Με ένα υπέροχο αφιέρωμα, υπό τον τίτλο ««Απρίλη μου ξανθέ και Μάη μυρωδάτε», στο μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, που έγινε την Κυριακή 30 Απρίλη στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο Διακοπτού, η Χορωδία Ενηλίκων Διακοπτού υποδέχτηκε το Μάη.

Σε μια καλοδουλεμένη από τη μαέστρο Μπέσσυ Νάσση –που όπως πάντα συνόδευσε στο πιάνο- συναυλία, οι μουσικοί Βαγγέλης Καρατζάς στο μπουζούκι, Χρήστος Μαγαλιούλης στην κιθάρα και Μάκης Παπαχριστόπουλος στα πνευστά, οδήγησαν μελωδικά τους χορωδούς και τους θεατές και ακροατές στα μονοπάτια του πολυποίκιλου έργου του παγκοσμίως γνωστού μουσουργού.

Έγινε επίσης εκτενής αναφορά στη ζωή και την πολιτική του πορεία με κείμενα που επιμελήθηκε και αφηγήθηκε η Δέσποινα Δουλγεράκη. Μια διαφορετική νότα ανοιξιάτικης αισιοδοξίας έδωσαν τα παιδιά της Παιδικής χορωδίας Διακοπτού με τα τρία τραγούδια που απέδωσαν με τη γλυκύτητα που τα διακρίνει.

Την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης υποστήριξε η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., υπό την αιγίδα της οποίας δημιουργήθηκαν τα χορωδιακά σύνολα που συμμετείχαν, ενώ, μεταξύ άλλων, παρευρέθησαν ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μαρία Γιδά, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, ο Αντιδήμαρχος Αιγιαλείας Βασίλης Χριστόπουλος και πολλοί άλλοι παράγοντες της πολιτικής, εμπορικής και κοινωνικής ζωής της περιοχής.