Συναυλία της Κατερίνας Ντίνου στο Δημοτικό σχολείο Αιγείρας

235

Καλοκαίρι 2023 και η Κατερίνα Ντίνου, μαζί με τη μουσική της συντροφιά, θα ταξιδέψει όλους εμάς, την Τρίτη 25 Ιουλίου και ώρα 21:00, στο Δημοτικό σχολείο Αιγείρας, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της έντεχνης ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Σε συνέχεια ενός ιδιαίτερα δημιουργικού και επιτυχημένου χειμώνα, ο οποίος σφραγίστηκε με sold out εμφανίσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια, η Κατερίνα, μαζί με τους διακεκριμένους μουσικούς της, έρχεται να συντροφέψει τα βράδια του καλοκαιριού, με τη μοναδική της φωνή και παρουσία, την κιθάρα και το μπαγλαμαδάκι της.

Μέσα από διαχρονικές επιτυχίες της έντεχνης λαϊκής μουσικής σκηνής και τραγούδια από την πλούσια προσωπική της δισκογραφία, μαζί με μια εσάνς ποίησης, οι νύχτες του καλοκαιριού γίνονται με την Κατερίνα, εκείνες που πάντα θα θυμόμαστε…

Διοργάνωση: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Π.Ε. Αχαΐας

poster-ntinou

Βιογραφικό

Η Κατερίνα Ντίνου είναι ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός, με καταγωγή από την Σκόπελο. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους συνθέτες και ερμηνευτές όπως ο Γιάννης Σπανός, ο Μίμης Πλέσσας, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, η Βίκυ Μοσχολιού, η Γλυκερία, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Γιάννης Σαββιδάκης, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Αντώνης Μιτζέλος, ο Γιάννης Νικολάου κ.ά.

 

Δισκογραφικές δουλειές

* 2002 – Πρώτος προσωπικός δίσκος, “Φως Αυγούστου” (τραγούδια του Φίλιππου Περιστέρη σε στίχους των Χρίστου Ξένου, Πάνου Παπαγιαννόπουλου και της ίδιας).

* 2003 – CD Single “Σ’ αναζητώ” (σε μουσική Γιάννη Σπανού και στίχους Αλέξη Αλεξόπουλο) σε διασκευή του Γιώργου Αλουπογιάννη, μαζί με το τραγούδι “Στ’ ανοιχτά της ψυχής”.

* Επόμενος προσωπικός δίσκος, “Σε όνειρο ζω” (ο Γιάννης Σπανός και ο Νίκος Ζιώγαλας της εμπιστεύτηκαν καινούρια τραγούδια τους πάνω σε δικούς της στίχους. Ο δίσκος περιλαμβάνει τα ντουέτα “Νίκος και Κατερίνα” με τον Νίκο Ζιώγαλα και “Χωρισμός”, με τον Γιώργο Αλουπογιάννη).

* 2013 – “Σε λίγο ξημερώνει” (σε σύνθεση Θοδωρή Παπαδόπουλου και στίχους της Σμαρώς Παπαδοπούλου, Ανθούλας Αθανασιάδου, καθώς και της ίδιας).

* 2016 – “4” (Ο Μίμης Πλέσσας, σε ενορχήστρωση 12 κομματιών του, συνοδεύει την Κατερίνα παίζοντας πιάνο. Η συνεργασία αυτή γέννησε το νέο κομμάτι “Άλλαξα”, σε μουσική του συνθέτη και στίχους της ίδιας.

* Σημαντικές επιπλέον κυκλοφορίες: Το ψηφιακό single “Έλα να με βρεις”, σε δική της μουσική και στίχους, και ενορχήστρωση, Αντώνη Μιτζέλου, “Κυριακή γιορτή” (τραγούδι σε στίχους της συγγραφέως Άννας Γαλανού και μουσική Γιάννη Νικολάου), “Τ’οργανάκι” (σε στίχους δικούς της και μουσική, Θανάση Πολυκανδριώτη).

* 2020 – Συμμετοχή στο δίσκο “Αυλαία”, του Γιώργου Καριαλίκου και Ηλία Μάστορη, με τα τραγούδια, “Με θέα τη ζωή” και “Ό,τι αγάπησα τ΄αρνιέμαι”, καθώς και κυκλοφορία του δίσκου της “Επιθυμία”, σε μουσική Βαγγέλη Μαχαίρα και στίχους Δημήτρη Λέντζου, από τον Μετρονόμο.

* 2021 – Τραγούδι-ντουέτο “Αντέχει η ζωή” με τον Νίκο Ζιώγαλα, με τον οποίο μοιράζεται στίχους και ερμηνεία. Επίσης, από τις εκδόσεις Μετρονόμος, κυκλοφορούν τα τραγούδια “Ένα παιχνίδι για δύο” (σε μουσική, στίχους και ερμηνεία της ίδιας) και το ”Αχ Αστεράκι μου”, (σε μουσική και ερμηνεία της ίδιας και στίχους του Δημήτρη Λέντζου).

* 2022 – Η Κατερίνα, μας συστήνεται και ως συγγραφέας με το βιβλίο της “Η Βασίλισσα και η Αλένια” από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. Στο βιβλίο εμπεριέχεται το τραγούδι της “Το τραγούδι της Αλένιας”, σε στίχους μουσική και ερμηνεία της ίδιας.

* 2023 – Από τις εκδόσεις Μετρονόμος, κυκλοφορεί και η πρώτη της ποιητική συλλογή, με τίτλο “Πέτρα Αιώνια”.