Κοντσέρτο νεανικής ορχήστρας τζαζ από την Γερμανία στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης»

1234

Jugend-Jazzorchester-NRWΚοντσέρτο από νεανική ορχήστρα τζαζ, τριάντα ατόμων, από την Γερμανία, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου και ώρα 19.00, στο Πολιτιστικό  Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης».

Η Νεανική Ορχήστρα Τζαζ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (JJO NRW), είναι από τις καλύτερες της Ευρώπης και υπάρχει από το 1975. Η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία ήταν το πρώτο ομοσπονδιακό κράτος που ίδρυσε και προώθησε μια κρατική ορχήστρα τζαζ νέων με την υποστήριξη του τότε πρωθυπουργού της, Johannes Rau. Ιδρύθηκε για να παρέχει την κατάλληλη υποστήριξη σε νέους καλλιτέχνες στο χώρο της τζαζ.

Το JJO NRW έχει κάνει μεγάλη συνεισφορά ως μεσολαβητής της πολιτιστικής και νεανικής εργασίας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Προηγούμενα ταξίδια πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, στη Λευκορωσία, την πρώην Σοβιετική Ένωση, την Τουρκία, την Ινδία, την Κίνα και την Κορέα, την Αφρική, τη Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική, την Καραϊβική, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Για πολλά από τα μέλη του χρησιμεύει ως εφαλτήριο για να γίνει μουσικός της τζαζ. Μέχρι στιγμής, πάνω από 600 νέοι έχουν λάβει μέρος στην ορχήστρα. Πάνω από το ένα τρίτο από αυτούς δραστηριοποιούνται πλέον επαγγελματικά στη μουσική.

Το ρεπερτόριο του JJO NRW καθορίζεται τόσο από την παράδοση της τζαζ όσο και από τις σύγχρονες τάσεις. Περιλαμβάνει κυρίως συνθέσεις και διασκευές των αρχηγών, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στο line-up και τις ικανότητες του συγκροτήματος. 13 δισκογραφικές παραγωγές μαρτυρούν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και μια συνεχή παρουσία στην τοπική και εθνική σκηνή της τζαζ.

Οι υποψήφιοι μπορούν να προκριθούν για την ορχήστρα μέσω του κρατικού διαγωνισμού «Jugend jazzt» ή μέσω οντισιόν. Το συγκρότημα συνήθως συγκεντρώνεται τρεις φορές το χρόνο για περιόδους εργασίας μιας εβδομάδας, όπου προστίθενται νέα μέλη και αναπτύσσονται νέες ρυθμίσεις. Κατά τη διάρκεια αυτών των εβδομάδων προβών, η ομάδα διαχείρισης συνήθως συμπληρώνεται από γνωστούς καθηγητές τζαζ, που συχνά ήταν μέλη του συνόλου.

Είσοδος ελεύθερη! Πληροφορίες στο τηλ. 6972263356 και στην ιστοσελίδα: www.idyllion.eu

στο Πρόγραμμα 2024.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγιαλείας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Αθλητισμού και σε συνεργασία με το Μορφωτικό και Πολιτιστικό χώρο «Ελληνικόν Ειδύλλιον» στα Σελιανίτικα.