2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» – Κριτική Επιτροπή Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος Ντοκιμαντέρ

1427

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» επιστρέφει με τη δεύτερη εκδοχή του!

Από τις 19 έως τις 25 Ιουνίου, ο Κήπος του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου φιλοξενεί και πάλι εξαιρετικές ταινίες μικρού μήκους και τους δημιουργούς τους.

Στα δύο Διεθνή Διαγωνιστικά τμήματα (Μυθοπλασίας, Ντοκιμαντέρ) προστίθεται ακόμα ένα (Animation), και σε συνδυασμό με το Εθνικό Σπουδαστικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα θα δημιουργηθεί ένα ενδιαφέρον μωσαϊκό εικόνων και πολιτισμών, που θα ταξιδέψει τους θεατές, θα ανοίξει διάλογο και θα δημιουργήσει γέφυρες πάνω σε σημαντικά σύγχρονα ζητήματα.

Και φέτος η τόσο ενδιαφέρουσα φόρμα του ντοκιμαντέρ θα χαρίσει μοναδικές στιγμές συγκίνησης και συνειδητοποίησης με δημιουργίες από όλο τον κόσμο, πάνω σε κρίσιμα θέματα της κοινωνικής πραγματικότητας, αλλά και σε ζητήματα που διαχρονικά βρίσκονται στο επίκεντρο. Με ιδιαίτερη χαρά η οργανωτική επιτροπή του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» ανακοινώνει την κριτική επιτροπή του Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος Ντοκιμαντέρ!

Tο έργο της αξιολόγησης των ταινιών αναλαμβάνουν οι:

Μαρία Γιαννούλη

Μάκης Παπαδημητρίου

Δημήτρης Καλαντίδης

 

Ακολουθούν σύντομα βιογραφικά σημειώματα των μελών:

Μαρία Γιαννούλη

Η Μαρία Γιαννούλη αποφοίτησε από τη σχολή Σταυράκου. Στη συνέχεια σπούδασε φιλοσοφία κι εργάζεται ως σκηνοθέτης στην τηλεόραση και το θέατρο από το 1996. Ξεκίνησε ως βοηθός σκηνοθέτη σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές πλάι στους Π. Βούλγαρη, Κ. Κουτσομύτη, J.Madden κα. Το 2003 συμμετείχε με τη μικρού μήκους ταινία της ‘’Αθηνάς 12:00’’ στο 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου (Berlinale- Talent campus). Ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους ταινίες της (‘’Επιζώντες’’, ‘’Samios’’, ”Σάρλοτ Ράμπλινγκ” κα) έχουν βραβευτεί σε κινηματογραφικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα γράφει σενάρια κι έχουν εκδοθεί δυο μυθιστορήματα της (‘’Κλειδωμένα Λόγια’’, εκδ. Εμπειρία Εκδοτική ’’Δάσος της ελπίδας’’ εκδ. Ακρίτας ). Τελευταίες της δουλειές είναι η σκηνοθεσία της σειράς ντοκιμαντέρ ‘’Τετράδια’’ που προβλήθηκε στην ΕΡΤ και το ντοκιμαντέρ ‘’Ο Νικόλας της Μαρίας’’, που συμμετείχε στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, της WIFT και του Hellas Doc.

Μάκης Παπαδημητρίου

Ο Μάκης Παπαδημητρίου είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από το Ανθηρό Καρδίτσας.

Είναι αριστούχος απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού θεάτρου. Επίσης, είναι φοιτητής (…ακόμα) του τμήματος φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τιμήθηκε με το θεατρικό βραβείο “Δημήτρης Χορν”, το βραβείο της ένωσης κριτικών θεάτρου και κιν/φου, βραβείο α’ αντρικού από την Ακαδημία Κιν/φου, βραβείο α’ αντρικού στο Φεστιβάλ Δράμας, βραβείο α’ αντρικού στο φεστιβάλ κιν/φου στο Σεράγεβο, βραβείο α’ αντρικού στο Athens Digital Film Festival, βραβεία Αθηνοράματος κλπ.

Έχει πάρει μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες.

Μικρός ήθελε να γίνει πιλότος. Κρίμα που δεν έγινε, θα είχε πλακά. Οδηγεί ένα mt09sp, λύνει τον κύβο του Ρούμπικ σε 13 δευτερόλεπτα. Του αρέσουν οι υπολογιστές και οι τηγανιτές πατάτες με φέτα, αυγά και χωριάτικη σαλάτα.

Δημήτρης Καλαντίδης

Ο Δημήτρης Καλαντίδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι ιστορικός και κριτικός του κινηματογράφου, πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της). Απόφοιτος του Τμήματος Αγγλικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Ιστορία και Θεωρία του Κινηματογράφου, από τον τομέα Θεατρικών Σπουδών του Φιλολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών («Διασκευή των έργων της νεοελληνικής αφηγηματικής πεζογραφίας στον ελληνικό κινηματογράφο»). Συγγραφέας του βιβλίου «Ελληνική κινηματογραφική βιβλιογραφία, 1923-2000», καθώς και πλήθους άλλων κειμένων για τον κινηματογράφο σε συλλογικούς τόμους, περιοδικά και εφημερίδες.

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 25 Ιουνίου 2023 στους χώρους του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου Αιγίου.

Aigio International Short Film Festival “Theodoros Angelopoulos”

https://www.facebook.com/aigiofilmfestival

https://www.instagram.com/aigio_film_festival/