Ψηφιακή ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της Αιγιάλειας από το 2ο Λύκειο Αιγίου

144
Μια καινοτόμα συνέντευξη θα παρουσιαστεί ζωντανά μέσα από τη συχνότητα της ΔΗΚΕΠΑ την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 9 μμ.
Εννέα μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Αιγίου μέσα στο πλαίσιο της διεκπεραίωσης της εργασίας του προγράμματος, δημιουργίας ενός διαδικτυακού blog, ανάρτησαν ποικίλα άρθρα στα οποία παραθέτουν χρήσιμες και περιεκτικές πληροφορίες για τους αναγνώστες και επισκέπτες των αξιοσημείωτων μνημείων και κέντρων έλξης της πόλης μας.
Μέσα στα άρθρα υπάρχει και το αντίστοιχο ακουστικό υλικό, ενώ δεν λείπουν και οι εικόνες αναπαράστασης του εκάστοτε αξιοθέατου.
Στόχος του προγράμματος η εξέλιξη της διάδοσης της τοπικής μας κληρονομιάς, προωθώντας παράλληλα τα τεχνολογικά μέσα που απλόχερα μας προσφέρονται. Πιο συγκεκριμένα, τα QR codes, που δημιούργησαν και τοποθέτησαν καταλλήλως, αποτελούν ένα μέσο πληροφόρησης των επισκεπτών ή πολιτών, οι οποίοι τρέφουν ενδιαφέρον για την ιστορία του τόπου μας, καθώς προσφέρονται για ευρεία χρήση σχεδόν από όλους τους χρήστες. Με ένα απλό «σκανάρισμα» μέσω της κάμερας ενός κινητού τηλεφώνου, ο χρήστης μεταφέρεται αυτόματα στο αντίστοιχο άρθρο του blog. Αξίζει επίσης να αναφερθεί η οργάνωση ραδιοφωνικής παρουσίασης του πρότζεκτ, για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την σωστή χρήση του ψηφιακού εργαλείου.
Καταλυτική υπήρξε για την ολοκλήρωση του προγράμματος η υποστήριξη του δήμου και των τοπικών μουσείων.
Στην παρουσίαση θα είναι η δημοσιογράφος Ιωάννα Δημουλά

https://youtu.be/Tg5Pcj-MUyY