Αφιερωμένο στο “Πάσχα του Καλοκαιριού” το τριήμερο παραδοσιακό χορευτικό συναπάντημα 6 ομίλων της Αιγιάλειας

0
283

Η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου το Δεκαπενταύγουστο, το “Πάσχα του Καλοκαιριού” αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης, καθώς η Παναγία πρώτη μεταξύ των ανθρωπίνων πλασμάτων, πραγματοποίησε τη θεοποίηση του ανθρώπου, που είναι η συνέπεια της σάρκωσης. Αμέτρητοι οι ναοί που τιμούν τη χάρη Της και κάθε σπίτι στο χωριό, στην πόλη, στο νησί έχει κάποιον να γιορτάζει.

Αφιερωμένο στα “Πανηγύρια της Παναγιάς” που γιορτάζονται το καλοκαίρι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ήταν φέτος το τριήμερο χορευτικό συναπάντημα που διοργάνωσε η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. σε συνεργασία με 6 χορευτικούς ομίλους από όλη την Αιγιάλεια, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2015 του Δήμου Αιγιαλείας. Η αρχή έγινε τη Δευτέρα 27 Ιουλίου στις Καμάρες, μετά το ραντεβού δόθηκε στην πλατεία Συλιβαινιωτίκων Ακράτας την Τετάρτη 29 Ιουλίου και το πολύχρωμο παραδοσιακό πανηγύρι ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 30 Ιουλίου στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων Αιγίου, όπου δεκάδες χορευτές παρουσίασαν χορούς και έθιμα από όλη τη χώρα, υπό τη σκέπη της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας που δέσποζε επί σκηνής καθ’όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Φέτος συμμετείχαν οι εξής χορευτικές ομάδες: Εκπολιτιστικός Σύλλογος Τεμένης «Η Ένωση», Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιαλείας, Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου, Χορευτικός Όμιλος Αβύθου «Οι Αχαιοί», Χορευτικός Όμιλος Αιγίου – 1978, Χορευτικός Όμιλος Καμαρών «Οι Αρχαίες Ρύπες».

Η διοργάνωση και τις τρεις μέρες, αποτέλεσε μεγάλο πόλο έλξης ντόπιων και επισκεπτών, που καταχειροκρότησαν τους χορευτές, αποδεικνύοντας πως όσο κι αν τα χρόνια περνούν, η λαϊκή παράδοση ζει και βασιλεύει, αποτελώντας την πιο ‘βαριά’ κληρονομιά της Ελλάδας.

[widgetkit id=270]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας