ΑΙΓΙΟ: Την όπερα “Παλιάτσοι” από την Εθνική Λυρική Σκηνή, παρακολούθησαν στον “Απόλλωνα” αιγιαλείς μαθητές

0
268

Τη διάσημη όπερα “Παλιάτσοι” του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο παρουσίασε σε διασκευή η Εθνική Λυρική Σκηνή την Παρασκευή το πρωί στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλωνα” στο Αίγιο, στο πλαίσιο της δράσης “Όπερα της βαλίτσας” που περιοδεύει σε 8 συνολικά πόλεις της Ελλάδας με την εν λόγω παράσταση, που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) υποδέχτηκε για δεύτερη φορά στο Αίγιο την Εθνική Λυρική Σκηνή και πρόσφερε σε εκατοντάδες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Αιγιάλειας την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την τέχνη της όπερας και να εξοικειωθούν με τη μουσική και το θέατρο.

Η «Όπερα της Βαλίτσας» ξεκίνησε το 2011 από την Εθνική Λυρική Σκηνή σαν μια καλλιτεχνική δράση που είχε κύριο σκοπό να συναντήσει και να γοητεύσει ένα νέο κοινό, μυώντας το στο μαγικό κόσμο της όπερας και του λυρικού ρεπερτορίου. Η παραγωγή της «Όπερας της Βαλίτσας» είναι ευέλικτη και ταξιδεύει σε απρόσμενους χώρους (πνευματικά κέντρα, μουσεία, βιβλιοθήκες, αρχαιολογικούς χώρους) με τους εξαιρετικούς τραγουδιστές της ΕΛΣ, με συνοδεία ένα πιάνο αντί για ορχήστρα και όλα της τα σκηνικά της μέσα σε μια…βαλίτσα!

Η όπερα “Παλιάτσοι” που παρακολούθησαν αιγιαλείς μαθητές στον “Απόλλωνα”, παρουσιάζει την τραγική ιστορία του επικεφαλής ενός περιπλανώμενου θιάσου της Κομέντια ντελ΄άρτε. Ο παλιάτσος Κάνιο πρέπει να κάνει το κοινό του να γελάσει, αν και έχει μόλις πληροφορηθεί για την απιστία της κολομπίνας, την οποία υποδύεται η γυναίκα του, Νέντα. «Ridi Pagliaccio!» τραγουδά στην σπαρακτική του άρια λίγο πριν η όμορφη και ζωηρή κολομπίνα βρεθεί αντιμέτωπη με την παράφορη ζήλεια του. Τα όρια ανάμεσα στη μυθοπλασία και στην πραγματικότητα αρχίζουν να θολώνουν. Ο εξαγριωμένος και απατημένος παλιάτσος μαχαιρώνει την άπιστη γυναίκα του και τον εραστή της πάνω στη σκηνή. Συγκλονισμένος αναφωνεί στο ακροατήριο «La commedia è finita!» – “Η παράσταση τελείωσε”!  

Σκηνοθεσία Ισίδωρος Σιδέρης / Σκηνικά – κοστούμια Γιάννης Κατρανίτσας / Φωτισμοί Κώστας Μπλουγουράς / Μουσική προετοιμασία – συνοδεία παράστασης Φρίξος Μόρτζος / Χορογραφία – κινησιολογία Διονύσης Τσαφταρίδης.

ΔΙΑΝΟΜΗ: Κάνιο Γιώργος Ζωγράφος / Νέντα Μαρία Κόκκα / Τόνιο Πέτρος Σαλάτας / Πέππε Νίκος Στεφάνου / Σίλβιο Κωστής Ρασιδάκις / Προαιώνιος παλιάτσος Διονύσης Τσαφταρίδης.

Αποκλειστικός χορηγός: Eurobank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας