Αξιόλογο ρεσιτάλ πιάνου στο Αίγιο, από τον διεθνούς φήμης σολίστα Παναγιώτη Τροχόπουλο

0
294

Ένα ρεσιτάλ αξιώσεων και υψηλού επιπέδου από τον διεθνούς φήμης ελληνορώσο πιανίστα Παναγιώτη Τροχόπουλο, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι της κλασσικής μουσικής το βράδυ της Δευτέρας στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, σε διοργάνωση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας και σε συνεργασία με το “Ελληνικόν Ειδύλλιον” του κ. Ανδρέα Ντρέκη.

Ο σολίστας ερμήνευσε με απαράμιλλο πάθος και άψογη τεχνική, το “Κοντσέρτο για σόλο πιάνο” του σπουδαίου συνθέτη της ρομαντικής περιόδου Charles-Valentin Alkan, ένα έργο που έχει χαρακτηριστεί ως το δυσκολότερο που έχει γραφτεί ποτέ για πιάνο. Η πανελλήνια πρεμιέρα του πραγματοποιήθηκε ήδη στη Βόρειο Ελλάδα και στην Αθήνα από τον Παναγιώτη Τροχόπουλο, ενώ το ρεσιτάλ στο Αίγιο αποτέλεσε ουσιαστικά την πρεμιέρα του έργου στην Πελοπόννησο.

Παράλληλα, στην εισαγωγή ο 31χρονος σολίστας ερμήνευσε την 1η Σονάτα του Holbrook και τη Σονάτα σε φα δίεση ελάσσονα του Clementi, αποσπώντας τα θερμά χειροκροτήματα του κοινού.

Σημειώνεται πως ο κ. Τροχόπουλος θα φιλοξενείται στην Αιγιάλεια και στο χώρο του “Ελληνικού Ειδυλλίου” στα Σελιανίτικα μέχρι τις 11 Ιουλίου, παραδίδοντας σεμινάρια (masterclass) σε σπουδαστές πιάνου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον σολίστα στο τηλ. 6989-512034.

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας