Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. τιμά τον αιγιώτη -βραβευμένο με Όσκαρ- σκηνοθέτη Αλέξανδρο Πέιν-Ειδική εκδήλωση την Παρασκευή 15 Μαΐου, παρόντος του σκηνοθέτη

0
254

Το Αίγιο, με μεγάλη υπερηφάνεια, υποδέχεται τον αιγιώτη στην καταγωγή και βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη και σεναριογράφο Αλέξανδρο Πέιν, που θα βρεθεί στην πόλη την Παρασκευή 15 Μαΐου ως επίσημος προσκεκλημένος σε ειδική τιμητική εκδήλωση που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλωνα”. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8.30 μ.μ. και θα έχει ελεύθερη είσοδο. Θα ακολουθήσει προβολή της ασπρόμαυρης ταινίας του “Νεμπράσκα”, που προτάθηκε για 6 Όσκαρ.

Σε αυτό το ταξίδι του στο Αίγιο ο Αλέξανδρος Πέιν (Κωνσταντίνος-Αλέξανδρος Παπαδόπουλος είναι το πραγματικό του όνομα) έρχεται με την αγαπημένη του μητέρα Πέγκυ – Παρασκευή, επίσης ελληνικής καταγωγής από τη Σύρο και τη Λειβαδιά, με σκοπό να συνευρεθεί με τους αγαπημένους συγγενείς. Ο παππούς του –από πατέρα– Νίκος Παπαδόπουλος, ζούσε στον Σελινούντα Αιγίου (Κρόκοβα) και από μικρός έφυγε μετανάστης για την Αμερική. Ξεκινώντας από το μηδέν και δουλεύοντας σκληρά, έκανε προκοπή. Τα τέσσερα αδέλφια του Νίκου αργότερα μετοίκησαν στο Αίγιο. Έτσι ο Αλέξανδρος από μικρός ερχόταν στο Αίγιο με τον πατέρα του τον Γιώργο Πέιν για να δει τους συγγενείς του. Όταν μεγάλωσε και ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο, κερδίζοντας διαρκώς διακρίσεις, άρχισε να έρχεται στην Ελλάδα προσκεκλημένος από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και κάθε φορά φρόντιζε να έρθει σε επαφή με τους συγγενείς του.

Πριν την εκδήλωση, ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, η οποία θα φιλοξενηθεί σε αίθουσα του Παναγιωτοπουλέικου αρχοντικού.

ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΠΕΪΝ

  • «Citizen Ruth» (Πολίτης Ρουθ, 1996)
  • «Election» (Η Εκλογή, 1999)
  • «About Schmidt» (Σχετικά με τον Σμιντ, 2002) Χρυσή σφαίρα σεναρίου.
  • «Sideways» (Πλαγίως, 2004) Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου.
  • «The Descendants» (Οι απόγονοι, 2011) Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου, Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας και Ά ανδρικού  ρόλου.
  • «Nebraska» (2013) Υποψήφιο για έξι Όσκαρ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας