Λίγες μέρες ακόμα για την έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, στο Πολιτιστικό Κέντρο (Παλαιό Νοσοκομείο) Αιγίου

453

Λίγες μέρες απέμειναν για να ολοκληρωθεί η παρουσία στο Αίγιο, της σπάνιας και αξιόλογης κινητής έκθεσης του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά “Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων”. Συγκεκριμένα, η έκθεση που φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο (Παλαιό Νοσοκομείο) Αιγίου με φροντίδες της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας, θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου.

Μέχρι στιγμής, πάνω από 4.000 μαθητές και ενήλικες έχουν επισκεφθεί την έκθεση για να θαυμάσουν τα δεκάδες αξιόπιστα και λειτουργικά ομοιώματα εφευρέσεων που ξεκινούν από την περίοδο του 2.000 π.Χ. και φτάνουν μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου, παρουσιάζοντας το αρχαιοελληνικό τεχνολογικό θαύμα. Το οπτικοακουστικό υλικό που συνοδεύει την έκθεση και η ξενάγηση από ειδικευμένους ξεναγούς, βοηθούν τους επισκέπτες κάθε ηλικίας, να κατανοήσουν τη λειτουργία των εφευρέσεων και τη χρηστικότητά τους.

Το εισιτήριο εισόδου στην έκθεση είναι μόλις 1 ευρώ και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν στο Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΚΑΜΕ) Αιγίου.

Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινές και Σαββατοκύριακο και ώρες 9.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. & 5.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ.. Οι σχολικές επισκέψεις πραγματοποιούνται με δηλώσεις συμμετοχής και κατόπιν προσυνεννόησης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο και φαξ 26910-28210, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση dhkepaigialeias@gmail.com