Αιγιάλεια: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία

360

Ύστερα από την άμεση συνεργασία της αντιδημάρχου Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας κας  Διαμάντω Βασιλακοπούλου, της προέδρου της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κας Μαρίας Τσουκαλά, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου και του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιγιαλείας, θα συγκεντρωθούν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και τρόφιμα, προκειμένου να αποσταλούν στις εμπόλεμες περιοχές της Ουκρανίας, σαν μια κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει δημιουργηθεί σαν συνέπεια του πολέμου.

Όσοι θέλουν να βοηθήσουν, μπορούν να προσφέρουν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και τρόφιμα από τη Δευτέρα 14  έως και την Παρασκευή 18 Μαρτίου, ώρες 10:00 έως 13:00 στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Αλέκος Μέγαρης» και πιο συγκεκριμένα στο κυλικείο.

Λίστα φαρμάκων Υγειονομικού Υλικού: αντιβιοτικά (ενέσιμα), καθετήρες, αιμοστατικές γάζες, ενδοφλέβιοι καθετήρες 18G και 22G, αιμοστατικά (τρανεξαμικό οξύ σε οποιαδήποτε μορφή), αντιβακτηριδιακά επιθέματα, Ambu, επίδεσμοι, γύψινοι επίδεσμοι, αντισταμινικά, (ενέσιμα), αποστειρωμένα γάντια (μέγεθος M,L) σύριγγες, συστήματα ορού, ορμόνες φουροξαζίδη, ενεργοποιημένος άνθρακας, φυσιολογικούς ορούς, τραμαδόλη, αντιυπερτασικά, γάζες, επίδεσμοι, ράμματα, βελόνες, αιμοστατικοί παράγοντες, αντλίες ενδοφλέβιων υγρών.

Τρόφιμα μακράς διαρκείας: κονσέρβες παντός τύπου, γάλα εβαπορέ, γάλα σε σκόνη για παιδιά, δημητριακά, ζυμαρικά, όσπρια, αλεύρι, παξιμάδια.

Είναι πολύ σημαντική κάθε βοήθεια στο τεράστιο πρόβλημα της ανθρωπιστικής κρίσης που πλήττει βάναυσα εκατομμύρια Ουκρανούς πολίτες. Η αποστολή του υλικού θα γίνει σε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.