1o breved ΑΙΓΙΟΥ 200Km (VIDEO)

0
15

Οι GREKK RANDONNEURS, το Σάββατο 4/9, διοργάνωσαν στο Αίγιο τον 1ο Αγώνα Υπεραποστάσεων υπό την αιγίδα της Λέσχης Ποδηλατικού Τουρισμού Ελλάδος.

Μία ποδηλατική διαδρομή μήκους 200km η οποία είχε τα χαρακτηριστικά της αντοχής, της δοκιμασίας, τον τουριστικό και περιηγητικό χαρακτήρα και τον μαζικό αθλητισμό.

Έλαβαν μέρος 25 ποδηλάτες από τους 58 που είχαν δηλώσει συμμετοχή (λόγω ανακοίνωσης επιβολής έκτακτων περιοριστικών μέτρων στην Αχαΐα κατά του covid).

Ιδιαίτερη τιμή μας έκανε με την παρουσία του ο ποδηλάτης κος Ελευθέριος Αγγελόπουλος, Πρέσβης επί τιμής και Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 8π.μ. από το πάρκο των Υψηλών Αλωνίων και οι ποδηλάτες έπρεπε να διανύσουν την διαδρομή Αίγιο – Δερβένι – Καλάβρυτα, Πλανητέρο – Κατω Ζαχλωρού – Πλατανιτισσα – Αίγιο, με χρονικό περιορισμό τις 13,5 ώρες και με την προϋπόθεση ότι θα έχουν περάσει εντός ορίου χρόνου τα σημεία ελέγχου της διαδρομής (control).

Ο λεπτομερής σχεδιασμός της διαδρομής, η επιλογή των σημείων των control, η σήμανση των επικίνδυνων σημείων επί του δρόμου, το φαγητό στον τερματισμό, με τα εξαιρετικά σουβλάκια, το υπέροχο λευκό κρασί και τα νοστιμότατα αμυγδαλωτά, συν το πακέτο-δώρο που δόθηκε με τα τοπικά προϊόντα της περιοχής (κρασί, σταφίδες, ροδοζάχαρη, λουκούμια, αναψυκτικά και ελιές) σε κάθε ποδηλάτη, η πλήρης κάλυψη της διαδρομής με φωτογραφικό υλικό και video μέσω drones και τέλος η συνοδεία των 7 μοτοσικλετιστών που με την παρουσία τους και μόνο από την εκκίνηση και μέχρι τον τερματισμό βόηθησε στα μέγιστα ώστε οι ποδηλάτες να νιώθουν την απαραίτητη ασφάλεια στο δρόμο, οργανώθηκαν άρτια από τον Αιγιώτη ποδηλάτη υπεραποστάσεων και μέλος της Λέσχης Ποδηλατικού Τουρισμού Ελλάδος κο Τσολάκη Λοϊζο, είναι υπεράνω κριτικής!!!

Από τους 25 αθλητές που έλαβαν μέρος τερμάτισαν οι 20 εντός ορίου χρόνου.

Τέσσερις αθλητές εγκατέλειψαν λόγο κόπωσης και ένας λόγω τραυματισμού από πτώση στο 20 km στις γραμμές του τραίνου λίγο πριν την παραλία Πλατάνου. Ο ποδηλάτης μόλις ενημέρωσε για τον τραυματισμό του αμέσως δώσαμε σήμα στον μοτοσικλετιστή κο Ντότα Δημήτρη (Φαρμακοποιό) να μεταβεί άμεσα στο τόπο του ατυχήματος προκειμένου να διαπιστώσει την σοβαρότητα του περιστατικού.
Ο ποδηλάτης για προληπτικούς και μόνο λόγους μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αιγίου για περαιτέρω εξετάσεις όπου διαπιστώθηκε εξάρθρωση στον ώμο.

Αυτό που έκανε μεγάλη εντύπωση σε όλους τους συμμετέχοντες ήταν η καταπληκτική διαδρομή και η μοναδικότητα των τοπίων της περιοχής.

οι GREEK RANDONNEURS
ευχαριστούν όλους όσους ασχολήθηκαν για να διοργανωθεί άψογα το 1ο brevet Αιγίου 200km
Πρώτα από όλους στους ποδηλάτες που συμμετείχαν,

Την υπέροχη παρέα των 7 μοτοσικλετιστών, τους XPLORE RIDERS, οι οποίοι συνόδευσαν τους ποδηλάτες από την αρχή μέχρι το τέλος βοηθώντας τους να νοιώθουν ασφάλεια στο δρόμο.
Ντότα Δημήτρη-Φαρμακοποιός-Πρώτες Βοήθειες
Σταυρίδη Δαμιανό
Ντάλα Νικόλαο
Μαρινόπουλο Παναγιώτη
Μεσσήνη Παναγιώτη
Πριόβολο Δημήτρη
Μαρδά Δημήτρη

Toυς χορηγούς – Επιχειρήσεις για την προσφορά τους
Ποτοποιϊα ΚΡΙΝΟΣ – Ιωάννης Κ. Αναστασόπουλος – Αναψυκτικά
Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών – Σταφίδες
KINTONIS WINERY – Κρασί
TRIPSAS S.A OLIVE COMPANY – Ελιές
Ερμείδης Ηλίας – Ροδοζάχαρη
Super Market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ – Μπανάνες, Ενεργειακές Μπάρες, Κρακεράκια
GELATERIA DIMITRIOU – Αμυγδαλωτά
Χίλιες και μία γεύσεις – Σάντουιτς
Ανθοπωλείο ORCHIDEA – Στολισμός
Γ. Παναγόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε. – Λουκούμια
ΓΙΟΥΠΗΣ ΑΙΓΙΟΧΑΡΤΙΚΗ – Συσκευασίες Δώρων
ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ “Το Μπακάλικο της Γειτονιάς” – Αντισηπτικά GEL, Μάσκες και επίσης για την ενυδάτωση των αθλητών στην είσοδο του χωριού της Βιλιβίνας με την Δήμητρα Τσιρώνη.
Στον Αδάμ Τσολάκη και στον Στέλιο Μαγουλά (για την βοήθεια στα control).
Στην Διαμάντω και Ιοκάστη Τσολάκη (για την διανομή του φαγητού και των δώρων στους ποδηλάτες στο τερματισμό).

Δημιουργικό Αφίσας και σποτ
Βασίλης Μαν
Φωτογραφία – Βίντεο – Editing
Βασίλης Μαν
Συνδιοργανωτές: ΔΗ.Κ.ΕΠΑ & Interreng Fame Road.

Αφιερωμένο στον εμπνευστή του 1 brevet Αιγίου 200km Τσολάκη Λοϊζο.