Δημιουργώντας «Εν συρμώ» από τη Δευτέρα 8 Μαΐου – Ξεκινούν το Σάββατο οι φετινές «Γιορτές Οδοντωτού Διακοπτού-Καλαβρύτων»

521

Δευτέρα πρωί 8 Μαΐου …και η αφετηρία του Οδοντωτού στο Διακοπτό, γέμισε από τα χαμογελαστά πρόσωπα μιας μεγάλης ομάδας φοιτητών-καλλιτεχνών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, που μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους θα γνωρίσουν τις επόμενες μέρες τον Οδοντωτό και τον Βουραϊκό, θα εμπνευστούν και θα δημιουργήσουν έργα τέχνης.

Εκεί που η φύση δημιουργεί τέχνη, εκεί που η ιστορία βάζει σημάδια και η τεχνολογία κάνει θαύματα, εκεί που η ψυχή γαληνεύει, εκεί που ο καλλιτέχνης εμπνέεται, στο Φαράγγι του Βουραϊκού, στο Διακοπτό, στα Καλάβρυτα, στη διαδρομή, στήθηκαν οι καμβάδες, ετοιμάστηκαν τα πινέλα και ξεχύθηκαν τα χρώματα για να ζωντανέψουν εικόνες σπάνιας ομορφιάς, λουσμένες από το ζεστό ήλιο του Μάη.

Εκεί που πρωτοζωγράφισε ο Γιάννης Σπυρόπουλος, ο παγκόσμια αναγνωρισμένος ζωγράφος, ο «κλασικός της αφαίρεσης» και εκεί που πρωτοπάτησε στο σχολικό σανίδι ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος. Εκεί που σύγχρονοι καλλιτέχνες αντλούν έμπνευση. Στο Φαράγγι.

Οι εκδηλώσεις με τίτλο «Εν συρμώ 2017 – The art train» παρουσιάζουν τη μοναδικότητα του Οδοντωτού και της μαγευτικής διαδρομής του ως έργο τέχνης, σε συνδυασμό με την τέχνη της φύσης στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον του Βουραϊκού και του Εθνικού πάρκου Χελμού-Βουραϊκού.

Η έκθεση των έργων θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 13 Μαΐου στις 7 μ.μ. στο Info Center του Σταθμού του Οδοντωτού στο Διακοπτό, σηματοδοτώντας την έναρξη των φετινών  εκδηλώσεων «Εν Συρμώ». Την ίδια μέρα στις 8 μ.μ., οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων φορέων της διοργάνωσης -Δήμοι Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΣΕ, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Γραφείο Διασύνδεσης Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας, Σύλλογος φίλων Οδοντωτού, Υπουργείο Τουρισμού- απευθύνουν χαιρετισμούς και εισηγούνται τα επόμενα βήματα για την περαιτέρω εξέλιξη της διοργάνωσης, σε μια εκδήλωση με θέμα «Ο Οδοντωτός και η συνεισφορά του στην Ανάπτυξη της περιοχής» η οποία θα παρουσιαστεί στον χώρο του σταθμού Διακοπτού. Παράλληλα θα γίνει η παρουσίαση και βράβευση των τριών καλύτερων καλλιτεχνικών έργων των φιλοξενούμενων φοιτητών της ΑΣΚΤ. Η βραδιά θα κλείσει με την vocalist Αγγελική Τουμπανάκη και τη world music ιστορία που θα ξετυλίξει με τους εκλεκτούς μουσικούς Βασίλη Κετεντζόγλου (κιθάρα) και Απόστολο Καλτσά (μπάσο), παρουσιάζοντας και ενορχηστρώνοντας με ευρηματικότητα τραγούδια διαφορετικών χωροχρόνων (ώρα έναρξης 9 μ.μ.).

Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων (αρχείο *.pdf)

ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Παράλληλα, για τον μήνα Μάιο 2017 έχει σχεδιαστεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ένα μεγάλο πρόγραμμα ειδικών εκπτώσεων για τα εισιτήρια στον Οδοντωτό, προσφέροντας τη δυνατότητα σε δεκάδες σχολεία και μαθητές αλλά και άλλες ομάδες εκδρομέων να απολαύσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι τον ωραιότερο μήνα της άνοιξης.

Ειδικότερα:

α) Για τις Τρίτες 9, 23 και 30 Μαΐου και τις Πέμπτες 4, 11 και 25 Μαΐου, για ταξίδι απλής διαδρομής από το Διακοπτό στα Καλάβρυτα με τις αμαξοστοιχίες αρ. 1330 (ώρα αναχώρησης 08: 45) και αρ. 1336 (ώρα αναχώρησης 14:30):
•    για ομάδες μαθητών 6 ατόμων και άνω: 3,60 ευρώ,
•    για άλλες ομάδες 6 ατόμων και άνω: έκπτωση 30% στο σύνολο της τιμής της διαδρομής τους.

β) Για όλες τις ημέρες των εκδηλώσεων από 13 έως 21 Μαΐου και για 27 και 28 Μαΐου, για όλες τις αμαξοστοιχίες της γραμμής Διακοπτού-Καλαβρύτων-Διακοπτού:
•    για ομάδες μαθητών 6 ατόμων και άνω: 3,60 ευρώ για απλή διαδρομή και 7,20 ευρώ για εισιτήριο μετ’ επανόδου,
•    για άλλες ομάδες 6 ατόμων και άνω: έκπτωση 30% στο σύνολο της τιμής της διαδρομής τους.

Πληροφορίες-κρατήσεις: Τηλ. Σ.Σ. Διακοπτού 26910.43206, Σ.Σ. Καλαβρύτων 26920.22245 www.trainose.gr

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, καθώς και το πρόγραμμα των ειδικών εκπτώσεων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και άλλες λεπτομέρειες βρίσκονται στον ιστοχώρο των εκδηλώσεων www.ensirmo.gr