«Δρόμοι της ξενιτιάς»: Ολοκληρώθηκε το τριήμερο χορευτικό συναπάντημα σε Άβυθο, Συλιβαινιώτικα και Αίγιο

0
312

Στην κατάμεστη πλατεία των Υψηλών Αλωνίων Αιγίου ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου το τριήμερο Παραδοσιακό Χορευτικό Συναπάντημα που διοργανώθηκε για 3η συνεχή χρονιά από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. σε συνεργασία με 6 χορευτικούς συλλόγους της Αιγιάλειας και τοπικούς φορείς.

Η εκδήλωση φέτος παρουσιάστηκε στην Άβυθο, στα Συλιβαινιώτικα και στο Αίγιο, με τους χορευτές να παρουσιάζουν μέσα από παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς και αναπαράσταση εθίμων από κάθε γωνιά της Ελλάδας, τον πόνο της ξενιτιάς και του ξεριζωμού αλλά και την ελπίδα της επιστροφής του ξενιτεμένου στη γλυκιά του πατρίδα. Τον ρόλο του παρουσιαστή-αφηγητή είχε αναλάβει ο κ. Γιώργος Γεωργόπουλος.

Στο φετινό συναπάντημα συμμετείχαν: Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιαλείας. Πολιτιστικός Σύλλογος Τέμενης «Η Ένωση», Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου, Χορευτικός Όμιλος Αβύθου «Οι Αχαιοί», Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, Χορευτικός Όμιλος Καμαρών «Οι Αρχαίες Ρύπες» και συνεργάστηκαν με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., τον οικισμό Αβύθου, την Τοπική Κοινότητα Συλιβαινιωτίκων και τη Δημοτική Κοινότητα Αιγίου.

Στο τέλος της εκδήλωσης στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων Αιγίου, η αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Διαμάντω Βασιλακοπούλου-Καρτσωνάκη απένειμε αναμνηστικά και δώρα στους υπεύθυνους των χορευτικών ομάδων.

 

[widgetkit id=327]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας