Εγκαινιάστηκε η έκθεση χειροποίητων υφαντών τοίχου «Βιωμένες Κλωστές» της Αναστασίας Γλαράκη, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Αλέκος Μέγαρης”

0
293

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έκθεση χειροποίητων υφαντών τοίχου της κας Αναστασία Γλαράκη με τίτλο “Βιωμένες Κλωστές”, που φιλοξενείται μέχρι την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης” σε διοργάνωση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.).

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, με αρκετούς επισκέπτες να παρατηρούν με ενδιαφέρον και κολακευτικά σχόλια, τα ονειρικά, υπερρεαλιστικά υφαντά της δημιουργού. Η Αναστασία Γλαράκη υφαίνει στον αργαλειό τις εικόνες και ιδέες της με έργα γεμάτα λέξεις, φτιαγμένα σε όρθιο αργαλειό τον οποίο η ίδια χαρακτηρίζει ως ‘προέκταση των χεριών της’. Το υφαντό τοίχου ζωντανεύει μπροστά στο θεατή, με τις κλωστές να πλέκουν την φαντασία με την πραγματικότητα.

Ο εικαστικός και διδάκτωρ Τέχνης και Τεχνολογίας του Goldsmiths Universit of London Βασίλης Ψαρράς, σημειώνει μεταξύ άλλων για τα έργα της Αναστασίας Γλαράκη: “Καθώς πάντα συνοδεύονται από μια φράση ή μικρή σκέψη, τα υφαντά έρχονται να αποτελέσουν μικρά υφαντικά ποιήματα στα οποία η λέξη είναι η κλωστή, το ρήμα είναι χρώμα και ο ρυθμός αφή”.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης” από 30 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου, σε επιμέλεια της εικαστικού Νάνσυς Χαριτωνίδου.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης:
Για το κοινό:  Σάββατο 31/10 – Κυριακή 01/11: 10:00 – 14:00 & 17:00 – 20:00.
Για τα σχολεία και για το κοινό: Δευτέρα 02/11 έως Πέμπτη 05/11 10:00 – 14:00.
Εξάλλου, στο πλαίσιο της έκθεσης της Αναστασίας Γλαράκη, διοργανώνεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Το ένδυμα στην Αρχαία Ελλάδα» με υλικό από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και θα είναι ανοιχτό στα Δημοτικά σχολεία της περιοχής.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26910-68308 και 26910-68522 (εργάσιμες ημέρες και ώρες).

[widgetkit id=295]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας