«Σκαλίσματα και Χρώματα με Μουσική»

160

Στο Αίγιο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Σκαλίσματα και Χρώματα με Μουσική», που έχει  αναλάβει να υλοποιήσει το Μαύρο Θέατρο Πάτρας, με φορέα Επιστημονικής Ευθύνης το Εργαστήριο Σκηνικής Πράξηςκαι Λόγου του Τ.Θ.Σ. Πανεπιστημίου Πατρών. Η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Αιγιαλείας κυρία Μ.Τσουκαλά παρευρέθηκε και απένειμε τις βεβαιώσεις του προγράμματος στους συμμετέχοντες μαζί με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Μαύρου Θεάτρου Πάτρας, Κώστα Μακρή.

Το πρόγραμμα έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με επιστημονική υπεύθυνη την Μαρία Φραγκή, Σκηνοθέτιδα. Θεατρολόγο- Θεατροπαιδαγωγό, μέλος ΕΕΠ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών. Πραγματοποιήθηκαν δωρεάν Εισαγωγικά Επιμορφωτικά Δια Ζώσης Εργαστήρια τριάντα  ωρών από καλλιτέχνες και θεωρητικούς του Θεάτρου σκιών (Κώστας Τσίπηρας, Ιωάννα Παπαγεωργίου, Αριστοτέλης Μακρής, Δημήτρης Κρανίδας, Μάριος Γιαννούλης, Μπάμπης Μακρής, Γιώργος Μπεκιάρης, Κώστας Μακρής) για ενδιαφερόμενους  από το χώρο της εκπαίδευσης ή της τέχνης.

Όλα τα μαθήματα γίνονται στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης»   (Παλαιό   Νοσοκομείο)   Νικ. Πλαστήρα   19    και    Κανελλοπούλου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, νηπιαγωγούς/  βρεφονηπιοκόμους και όποιους ενδιαφέρονται για το Θέατρο Σκιών. Πληροφορίες για όποιον θα ήθελε να συμμετάσχει σε επόμενους κύκλους επιμόρφωσης στα τηλέφωνα 26910/28210, 698 698 2889 ή και στα email: mauro.theatro.patras@gmail.com makris98@hotmail.com