‘Εκθεση Φωτογραφίας με τίτλο ‘ΟΜΟΡΦΩΣ’ της Βικτωρίας Τζουρά, στο Παναγιωτοπουλέικο αρχοντικό

361

Η Βικτωρία Τζουρά παρουσιάζει τη πρώτη ατομική της Έκθεση με τίτλο ”Ομορφώς” που θα πραγματοποιηθεί στο Παναγιωτοπουλέικο αρχοντικό στο Αίγιο, από το Σάββατο 4 έως την Κυριακή 19 Απριλίου. Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., στο πλαίσιο της στήριξης νέων δημιουργών της πόλης στο να εκθέσουν στο κοινό τα έργα τους, τις ευαισθησίες και τις ανησυχίες τους. Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται το Σάββατο 4 Απριλίου στις 8.30 το βράδυ.

Το θέμα της έκθεσης είναι το ταξίδι. Το ταξίδι που κάνει η ψυχή για να βγεί στο Φως.Η πορεία αυτή δεν είναι παρά εναλλαγές των μορφών ανάμεσα στο Φως και το Σκοτάδι.

Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, η ζωή ανταλλάσσει καρτ-ποστάλ με το θάνατο…

Η φωτογραφία είναι εδώ για να ακινητοποιήσει να φυλάξει σφιχτά στα χέρια της το χρόνο. Άραγε μπορεί η φωτογραφία να συναγωνιστεί την αιωνιότητα;

Η έκθεση αυτή έχει σκοπό να προκαλέσει την αισθητική συγκίνηση και να γίνει ένα επικοινωνιακό εργαλείο ώστε να εκφραστούν συναισθήματα, ευαισθησίες, χαρά, λύπη ψυχική ανάταση κι ο εσωτερικός κόσμος.

Χώρος διεξαγωγής: Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, Μητροπόλεως 23, Αίγιο.
Εγκαίνια: Σάββατο 4 Απριλίου 2015 και ώρα 20:30
Διάρκεια Έκθεσης: Σάββατο 4/4 έως Κυριακή 19/4
Ώρες Λειτουργίας: 10.30-13.30 και 18.30-21.30
Μ.Πέμπτη- Μ.Σάββατο: 11.00-18.00
Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα κλειστά.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ:
Η Βικτωρία Τζουρά γεννήθηκε το 1984 στο Αίγιο. Σπούδασε στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής και συνεχίζει μέχρι και σήμερα τις σπουδές της. Με τη φωτογραφία ασχολείται ερασιτεχνικά 8 χρόνια, έχοντας συμμετάσχει μέχρι σήμερα σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας στο Αίγιο. Έχει παρακολουθήσει τη σχολή του γνωστού φωτογράφου και συγγραφέα Πλάτωνα Ριβέλλη και είναι μέλος του “Φωτογραφικού Κύκλου”, συμμετέχοντας στο λεύκωμα που εκδόθηκε το Δεκέμβριο του 2014. Ο Πλ.Ριβέλλης θα παρουσιάσει το έργο της Βικτωρίας Τζουρά σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη τον ερχόμενο Ιούνιο. Η αιγιώτισσα φωτογράφος έχει λάβει τις εξής διακρίσεις:

2013-Έπαινος στο 4ο Διαγωνισμό Ποίησης και Φωτογραφίας Εύοσμου Θεσσαλονίκης.
2013-Δημοσίευση στο Ελληνικό Περιοδικό Φωτογράφος στο Μονοθεματικό ”Πορτραίτο”.
2014-Διάκριση για συμμετοχή στο 3ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.
2014-Διάκριση για ΄Εκθεση’ στο Διαγωνισμό ”Παρέες” Αθήνα, Εξάρχεια.