Ελκυστικό και γεμάτο εκπλήξεις και δώρα, το περίπτερο του Δήμου Αιγιαλείας και της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στην «Πελοπόννησος EXPO»

0
337

Με κεντρικό σύνθημα «Αιγιάλεια: Παραμυθένιο ταξίδι, μεθυστικό» και με αναφορές στους τρεις κυριότερους πολιτιστικούς θεσμούς «Πάρκο των Χριστουγέννων», «Εν Συρμώ-Γιορτές Οδοντωτού» και «Οινοξένεια», ο Δήμος Αιγιαλείας και η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. συμμετέχουν στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO» στην Τρίπολη, η οποία πραγματοποιείται μετά από πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου και σε συνεργασία με τον Δήμο Τριπόλεως.

Η τελετή εγκαινίων της έκθεσης έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στη ΒΙ.ΠΕ. της Τρίπολης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου και παρόντος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρου Χαρίτση. Χαιρετισμούς απηύθυναν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κα Φώφη Γεννηματά, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας και ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής. Από την Αιγιάλεια, το παρών στα εγκαίνια έδωσαν ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά και η αντιπρόεδρος κα Διαμάντω Βασιλακοπούλου-Καρτσωνάκη, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Αρίστος Τηλιγάδας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αιγιαλείας κ. Στράτος Βαρδάκης, τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κ.κ. Μίνα Μπουρούσα, Κατερίνα Νομικού-Σπανού, Μαρία Παπαγεωργίου και Σούλα Τασσινού και εκπρόσωποι του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής.

Το περίπτερο του Δήμου Αιγιαλείας δέχτηκε τις επισκέψεις των επίσημων προσκεκλημένων κερδίζοντας τις εντυπώσεις και αποσπώντας πολύ κολακευτικά σχόλια για τη ‘ζωντάνια’ που αποπνέει, προσελκύοντας από την πρώτη κιόλας μέρα το κοινό. Κι αυτό, γιατί επιφυλάσσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις στους επισκέπτες, στο πλαίσιο της προβολής των πολιτιστικών και τουριστικών πλεονεκτημάτων της περιοχής. Ένα ζευγάρι χορευτών, ο Μολυβένιος Στρατιώτης και η αγαπημένη του Μπαλαρίνα παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό δρώμενο προώθησης του «Πάρκου των Χριστουγέννων» που ανοίγει τις πύλες του στις 5 Δεκεμβρίου, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν σε βίντεο αποσπάσματα από πολιτιστικές εκδηλώσεις της Αιγιάλειας αλλά και να συμμετάσχουν σε κληρώσεις για να κερδίσουν διαμονή σε ξενοδοχεία και ξενώνες της Αιγιάλειας. Έτσι, προβάλλεται με τον βέλτιστο τρόπο σε χιλιάδες κόσμου από την Πελοπόννησο -και όχι μόνο- το πολυδιάστατο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον πολιτιστικό προϊόν της Αιγιάλειας, με κυρίαρχους άξονες τους θεσμούς «Πάρκο των Χριστουγέννων», «Οινοξένεια» και «Εν Συρμώ-Γιορτές Οδοντωτού», που αποτελούν πλέον προγράμματα με μεγάλη αναγνώριση στο πανελλήνιο και καθιστούν την Αιγιάλεια ως σημαντικό προορισμό με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ταυτότητα, όλο το χρόνο.

Η έκθεση, που πραγματοποιείται μετά από πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου (Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας) φιλοδοξεί να προβάλει την παραγωγικότητα, την εμπορική δραστηριότητα και την ποιότητα της Ελληνικής Επιχείρησης. Επίκεντρο της έκθεσης είναι ο αγροδιατροφικός  τομέας και ο τουρισμός, που αποτελούν άλλωστε την αιχμή του δόρατος για την Πελοπόννησο.

Σημειώνεται πως σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, 2-3 φορές την ημέρα εντός και μπροστά από το περίπτερo του Δήμου Αιγιαλείας και της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. θα παρουσιάζονται χορευτικές παντομίμες διάρκειας περίπου 5 λεπτών.  Το Σαββατοκύριακο οι παραστάσεις θα γίνονται ανά δίωρο – τρίωρο, 2 φορές το πρωί και 3 το απόγευμα. Την Κυριακή το βράδυ στις 20:00 στο περίπτερο θα γίνει η κλήρωση του διαγωνισμού και η ανακοίνωση των δώρων.

Η «Πελοπόννησος EXPO» διαρκεί έως την Κυριακή 13 Νοεμβρίου και οι ώρες λειτουργίας της είναι: Καθημερινές: 17.00 – 22.00 και Σαββατοκύριακο: 10.30 – 22.30. Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση αλλά και τις  ενδιαφέρουσες παράλληλες δράσεις, στην ιστοσελίδα www.peloponnisosexpo.gr

[widgetkit id=346]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας