“Ελπίς πατρίδος: Τα προεπαναστατικά κινήματα του 1821: σπόρος ανεξαρτησίας”-Επετειακή εκδήλωση στον “Απόλλωνα”, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου

450

Μια πολυδιάστατη επετειακή εκδήλωση παρουσιάζεται τη Δευτέρα 23 Μαρτίου στις 7.30 το απόγευμα στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο “Απόλλων” στο Αίγιο, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Η εκδήλωση υπό τον τίτλο “Ελπίς πατρίδος” και θέμα: “Τα προεπαναστατικά κινήματα του 1821: σπόρος ανεξαρτησίας” διοργανώνεται από το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου, τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων και το Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου, υπό την αιγίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α..

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από αυτό το σπάνιο αφιέρωμα, να γνωρίσουν καλύτερα τα γεγονότα που οδήγησαν στην έκρηξη της Επανάστασης του 1821, μέσα από σχετικά κείμενα που έχουν επιμεληθεί μέλη του Συνδέσμου Φιλολόγων Καλαβρύτων κι Αιγιαλειας. Πάνω από 40 χορευτές του Χορευτικού Εργαστηρίου Αιγίου θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς από την Πελοπόννησο, την Κρήτη, την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, υπό τη μουσική επιμέλεια του Μουσικού Εργαστηρίου Αιγίου.

Οι συντελεστές της εκδήλωσης εκφράζουν την προσδοκία, η εκδήλωση αυτή που προετοιμάζεται με την άψογη συνεργασία τους, να δώσει στο κοινό μια ενδιαφέρουσα σφαιρική άποψη των γεγονότων που αποτέλεσαν τον “σπόρο” για τον μετέπειτα αγώνα για ανεξαρτησία του ελληνικού Έθνους από τον οθωμανικό ζυγό.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.