“ΕΝ ΣΥΡΜΩ-ΓΙΟΡΤΕΣ ΟΔΟΝΤΩΤΟΥ”: Φιλοξενία 50 δημοσιογράφων και εκδήλωση στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, αυτή την Τετάρτη

0
390

Με τη φιλοξενία 50 δημοσιογράφων από όλη τη χώρα και με την πραγματοποίηση εκδήλωσης για την παράλληλη ιστορία του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου και των Καλαβρύτων από το 1896 έως σήμερα με ειδική αναφορά στο Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, συνεχίζεται την Τετάρτη 18 Μαΐου η σειρά εκδηλώσεων “Εν Συρμώ – Γιορτές Οδοντωτού” που διοργανώνονται με αφορμή τη συμπλήρωση 120 χρόνων από τη λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής.

Το πρωί της Τετάρτης, οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι από μεγάλα ΜΜΕ της χώρας θα συμμετάσχουν σε οργανωμένη ξενάγηση σε Διακοπτό και Καλάβρυτα, ταξιδεύοντας με τον Οδοντωτό και απολαμβάνοντας τη διαδρομή. Το ίδιο απόγευμα στις 8 μ.μ., στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: “Οδοντωτός Σιδηρόδρομος και Καλάβρυτα: 1896-2016, 120 χρόνια παράλληλης ιστορίας: Κατοχή – Αντίσταση – Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα – Απελευθέρωση” και με ομιλητή τον πρόεδρο του Μουσείου κ. Χρίστο Φωτεινόπουλο. Παράλληλα, στο χώρο θα φιλοξενηθεί έκθεση φωτογραφίας και προβολή του ηχοράματος του Αντώνη Φιλιππουπολίτη για το τρενάκι του Οδοντωτού (Παραγωγή: Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου).

Τη σειρά εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν όλο το μήνα Μάιο και αρχές Ιουνίου, διοργανώνουν από κοινού οι Δήμοι Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.), η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο ΟΣΕ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η αντιδημαρχία Ανάπτυξης του Δήμου Αιγιαλείας, ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, η “Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.”, ο Συλλόγος Ορειβασίας, Χιονοδρομίας, Αναρρίχησης και Προστασίας του Περιβάλλοντος Καλαβρύτων και ο Συλλόγος Φίλων του Οδοντωτού. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.ensirmo.gr και στη σελίδα “Εν Συρμώ – Γιορτές Οδοντωτού” στο Facebook.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας