“Εν Συρμώ – Γιορτές Οδοντωτού”: Εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο σε Καλάβρυτα και Διακοπτό

447

Με εκδήλωση γευσιγνωσίας και δοκιμής τοπικών τυριών και κρασιών μετά μουσικής στον σιδηροδρομικό σταθμό των Καλαβρύτων και με ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο του Διακοπτού, συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο η σειρά εκδηλώσεων “Εν Συρμώ-Γιορτές Οδοντωτού” που πραγματοποιούνται φέτος σε συνεργασία φορέων της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων με αφορμή τη συμπλήρωση 120 χρόνων από τη λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής.

Ειδικότερα, το Σάββατο 21 Μαΐου από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι,  ο Δήμος Καλαβρύτων, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση «ΔΗ.Κ.Ε.Κ. – ΣΠΗΛΑΙΑ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ» και η «ΑΧΑΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.», διοργανώνουν εκδήλωση γευσιγνωσίας στον Σιδηροδρομικό Σταθμό των Καλαβρύτων, με δοκιμές τοπικών τυριών και κρασιών και με τη συνοδεία μουσικών ακουσμάτων από τη φημισμένη Φιλαρμονική Νέων του Δήμου Καλαβρύτων, που συμπληρώνει φέτος 90 χρόνια από την ίδρυσή της.

Την Κυριακή 22 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού οργανώνει στις 10 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Διακοπτού, εκδήλωση-ημερίδα με θέμα: «Οδοντωτός Σιδηρόδρομος – Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, γραμμές παράλληλες». Είσοδος ελεύθερη.

Τη σειρά εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν μέχρι τις αρχές Ιουνίου, διοργανώνουν από κοινού οι Δήμοι Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.), η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο ΟΣΕ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η αντιδημαρχία Ανάπτυξης του Δήμου Αιγιαλείας, ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, η “Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.”, ο Συλλόγος Ορειβασίας, Χιονοδρομίας, Αναρρίχησης και Προστασίας του Περιβάλλοντος Καλαβρύτων και ο Συλλόγος Φίλων του Οδοντωτού. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.ensirmo.gr και στη σελίδα “Εν Συρμώ – Γιορτές Οδοντωτού” στο Facebook.