Ένα σημαντικό βήμα προς την εξωστρέφεια, η παρουσία του Δήμου Αιγιαλείας στον “Επίλογο 2014”

0
298

 

Σε μια όμορφη και γεμάτη συγκίνηση βραδιά, παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων του πολιτισμού, της πολιτικής και της ευρύτερης κοινωνικής ζωής του τόπου, ο «Επίλογος» παρουσίασε την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του Megaron Plus, την 23η έκδοσή του «Επίλογος 2014» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην κατάμεστη αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος», τιμώντας παράλληλα δύο σημαντικούς εκφραστές του Πολιτισμού που με το έργο τους ανέδειξαν την Τέχνη τους αλλά και το ελληνικό πνεύμα παγκοσμίως: τον κορυφαίο και πολυβραβευμένο σκηνοθέτη του κινηματογράφου Νίκο Κούνδουρο και την σπουδαία τραγουδίστρια και μοναδική ερμηνεύτρια των έργων του Μ. Θεοδωράκη Μαρία Φαραντούρη.

Για πρώτη φορά φέτος, στην αξιόλογη αυτή ετήσια έκδοση συμμετείχαν με ειδική καταχώρηση και ο Δήμος Αιγιαλείας με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας, κάνοντας έτσι ένα μεγάλο βήμα προς την εξωστρέφεια, γνωστοποιώντας στο ευρύτερο κοινό τις ανεξάντλητες δυνατότητες της περιοχής μας ώστε να καταστεί ένας σύγχρονος και αξιόπιστος πολιτιστικός προορισμός. Όπως τονίζει στο σχετικό του σημείωμα ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, η Αιγιάλεια:

Αυθεντική και απροσδόκητη, ανακαλύπτει μυστικά και πλευρές του εαυτού της, βιώνει νέες εμπειρίες με έμφαση στον πολιτισμό και ξεδιπλώνει τα ταλέντα της.

Μοντέρνα και παραδοσιακή, ενδυναμώνει και αναβαθμίζει με σεβασμό υπάρχοντες θεσμούς, δημιουργεί όμως και νέους, δυναμικούς και ανήσυχους, με ιδιαίτερη μάλιστα επιτυχία.

Δημόσια και ιδιωτική, σχεδιάζει δημοτικές και δημόσιες δράσεις πολιτισμού, υποστηρίζει όμως και τις ιδιωτικές προσπάθειες τοπικών προσώπων και ομάδων.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρουσίασαν τη φετινή έκδοση «Επίλογος 2014» ο συγγραφέας και σύμβουλος της έκδοσης Κ. Γεωργουσόπουλος, ο αρχισυντάκτης της, δημοσιογράφος Ι.Ν. Μπασκόζος και ο διευθυντής της έκδοσης Τ. Βλαστός κάνοντας μια εκτενή αναφορά στην ύλη του τόμου που περιλαμβάνει τα πολιτιστικά γεγονότα της χρονιάς που πέρασε. Όλοι τους επεσήμαναν πως ο κόσμος στρέφεται στην αξία των τεχνών και του πολιτισμού, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης προβλήθηκαν videos για το έργο των τιμώμενων και πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις των κ.κ. Νίκου Κούνδουρου και Μαρίας Φαραντούρη. Τις τιμές απένειμαν ο δ/ντής του Μουσείου Μπενάκη Άγγελος Δεληβορριάς και ο τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης. Για το έργο και την προσωπικότητα τους μίλησαν ο επίκουρος καθηγητής του Παν/μίου Αθηνών Μάνος Στεφανίδη, για τον Ν. Κούνδουρο και ο εικαστικός και συγγραφέας Ανδρέας Μαράτος για την Μ. Φαραντούρη.

Επίσης έγινε ένα μικρό μουσικό αφιέρωμα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 35 χρόνων από την ίδρυση του σωματείου “Gina Bachauer”, με έργα Liszt, Gottschalk, Schumann και Strauss, σε επιμέλεια Κωνσταντίνου Π. Καράμπελα-Σγούρδα σε συνεργασία με το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer.

Τη βραδιά παρουσίασε για άλλη μία χρονιά ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός.

Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο κος Απ. Κακλαμάνης από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., η εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κα Μ. Παπαδημητρίου, ο εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε. κος Ν. Σοφιανός, ο ανεξάρτητος βουλευτής κος Μίμης Ανδρουλάκης ο Σύμβουλος του ΥΠΠΟΑ κος Π. Πολυχρονόπουλος, αλλά και άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και καλλιτέχνες, όπως οι : Αλ. Λυκουρέζος, Γ. Μπαμπινιώτης, Λ. Καρρά, Μ. Πλέσσας, Αλ. Βοβολίνη, Άγγ. Παπαδημητρίου, Ν.Φ. Μικελίδης,  Μαρ. Κωχ, Δ. Πιατάς, Λ. Ταγματάρης,Τρ. Καρατζάς, Μιχ. Μητρούσης, Ντ. Καρύδης, Θ. Κατσαφάδος κ.ά.. Παρόντες από την Αιγιάλεια ήταν η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κ.κ. Μαρία Παπαγεωργίου, Κατερίνα Νομικού-Σπανού και Ασημίνα Μπουρούσα, ο αιγιώτης διακεκριμένος μουσικός κ. Σάκης Παπαδημητρίου κ.α..

[widgetkit id=240]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας