Επανάληψη του 1ου επεισοδίου του ντοκιμαντέρ για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας

0
440

Ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία που είχε η πρεμιέρα της προβολής του 1ου επεισοδίου του επετειακού ντοκιμαντέρ για τη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας του Βασίλη Γεωργαντά, θα επαναληφθεί η προβολή του την Κυριακή 4 Απριλίου και ώρα 21:00 μέσα από τις σελίδες facebook της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. αλλά και το κανάλι VOSTITSA200  στον εξής σύνδεσμο στο youtube: https://youtu.be/sU_DivdlJjc

Το πρώτο επεισόδιο από το τετράωρο συνολικά  ντοκιμαντέρ με  τίτλο «Η μυστική συνέλευση της Βοστίτσας ως απαρχή του Εικοσιένα» του ανεξάρτητου κινηματογραφιστή Βασίλη Γεωργαντά, θα παρουσιαστεί ζωντανά σε πρεμιέρα  ανήμερα της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου, στις 21:00, από όλες τις σελίδες facebook της ΔΗΚΕΠΑ και την επίσημη σελίδα της https://dikepaigialeias.gr , όπου θα υπάρξει ηλεκτρονικός σύνδεσμος και για όσους δεν διαθέτουν λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα.

Το έργο δεν αφορά μόνο την Συνέλευση και την άμεση σχέση της με την Φιλική Εταιρεία  αλλά και την προετοιμασία μετά τις αποφάσεις της, τη στρατολογία , την κήρυξη του αγώνα στην Μολδοβλαχία από τον Υψηλάντη, τις πρώτες τουφεκιές στην ορεινή Αιγιάλεια στην Νωνάκριδα , την ορκομωσία στην Αγία Λαύρα, τις πρώτες πολιορκίες και απελευθερώσεις πόλεων στον Μοριά, έτσι ώστε να γίνει ευρέως αντιληπτή η καθοριστική αξία των αποφάσεων της Βοστίτσας στην απαρχή του ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα του Εικοσιένα, φτάνοντας έως την θυσία στο Καστράκι του Χελμού με τον Ιμπραήμ το 1827 και την μάχη στην Καυκαριά , από τις τελευταίες το 21 , καθώς και αναφορά στην προσωπικότητα του Ανδρέα Λόντου και την πρώτη επαναστατική σημαία, όπως και τον πρωτεπαναστάτη Νικόλαο Σολιώτη.

Το ενιαίο σύνολο του υλικού επίσημα θα δοθεί  στην κυκλοφορία περίπου την περίοδο του Πάσχα με την μορφή επίσημου  διπλού 4ωρου ψηφιακού δίσκου (dvd), με σημεία διανομής του πολιτιστικούς συλλόγους και άλλους διανομείς που θα ανακοινωθούν.

Με την ελπίδα εξομάλυνσης της τρέχουσας καταστάσης και αφού λειτουργήσουν και πάλι οι κινηματογράφοι, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα υπάρξουν και προβολές στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων». Εξάλλου θα επιδιωχθεί και η μετάδοση από τηλεοπτικούς σταθμούς, για τις οποίες θα υπάρχουν ανακοινώσεις

Η παραγωγή έχει  την επιστημονική συμπαράσταση του σκηνοθέτη των ιστορικών ταινιών «ΕΞΟΔΟΣ 1826» και «ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ» και προέδρου του κινηματογραφικού οργανισμού  ΑΡΑΤΟΣ (Αratos films) κ. Βασίλη Τσικάρα, την οποία και προλογίζει , ενώ την επική μουσική επένδυση έχει αναλάβει με την παραγωγή αποκλειστικού soundtrack, ο Αιγιώτης μουσικοσυνθέτης Γιάννης Κριβέρης με ομάδα μουσικών.

Μέσα από γυρίσματα αναπαράστασης αγωνιστών και μαχών, δεκάδες συνεντεύξεις με προσωπικότητες του πνεύματος και του πολιτισμού, θεσμικά πρόσωπα, ηγουμένους ιστορικών Μονών, αλλά και οδοιπορικά  στοιχεία, το έργο θα αναδείξει όλες τις πρωτιές της Αιγιάλειας ενδυναμώνοντας την ιστορική μνήμη και γνώση στους συμπολίτες, αλλά και αποκαθιστώντας με εγκυρότητα την ιστορική αλήθεια για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της περιοχής προεπαναστατικά, αλλά και όλη την κρίσιμη πρώτη περίοδο της έναρξης της Εθνεγερσίας και μεταδίδοντας ταυτόχρονα χωρίς τοπικιστικές εξάρσεις το ενωτικό πνεύμα όλων των επαναστατημένων Ελλήνων και τα σύγχρονα μηνύματα στους νεότερους απογόνους τους.

Τρέιλερ: https://youtu.be/CXl6nKIEHN0

Η προβολή του 1ου μέρους του ντοκιμαντέρ θα γίνει μέσα από τις εξής σελίδες facebook :

https://www.facebook.com/georgantasvasilis https://www.facebook.com/DimotikiKoinofelisEpixeirisiAigialeias/

https://www.facebook.com/Open.Theater.Giorgos.Pappas.Aigio

https://www.facebook.com/ApollonCinemaAigio

https://www.facebook.com/ParkoXristougennonAigio

https://www.facebook.com/ktiriopanagiotopoulou/

Σημειώνεται ότι τα επεισόδια αμέσως μετά την προβολή του κάθε μέρους δεν θα εμφανίζονται για επανάληψη μετά την προβολή τους και θα απενεργοποιούνται, συνεπώς όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να τα παρακολουθήσουν ζωντανά τη στιγμή της διαδικτυακής τους αναπαραγωγής .

Μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου θα υπάρχει έγκαιρη ανακοίνωση στις ιστοσελίδες του Δήμου Αιγιάλειας για τα 200 χρόνια από το 1821

Νέα

και της ΔΗΚΕΠΑ https://dikepaigialeias.gr/

μέσω της οποίας θα γίνει η πρεμιέρα των επόμενων δύο επεισοδίων και νέο λινκ  ανά λίγες ημέρες .

Ανακοινώσεις επίσης θα γίνονται από το κανάλι VOSTITSA200

και από την επίσημη ιστοσελίδα facebook του ντοκιμαντέρ   https://www.facebook.com/georgantasvasilis

καθώς και από τους ιστότοπους των συνεργαζόμενων φορέων και τον τύπο.