Η επανάσταση του 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών

629

Ο Δήμος Αιγιαλείας και η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., ακολουθώντας τις επιταγές αυτών των δύσκολων καιρών, έχουν δημιουργήσει μια νέα δωρεάν και ανοιχτή υπηρεσία, ζωντανών διαδικτυακών μαθημάτων, έτσι ώστε να είναι διαθέσιμες στο κόσμο με εκπαιδευτικές, καλλιτεχνικές και πολλές άλλες δράσεις, με στόχο να γίνει πιο εύκολη  και ενδιαφέρουσα η καθημερινότητα στο σπίτι.

Εν όψει του εορτασμού της επετειακής της επαναστάσεως του 1821 για τα 200 χρόνια απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό, ο δήμος Αιγιαλείας θέλει να πραγματοποιήσει για τους μεγάλους και  μικρούς μας φίλους  μια σειρά ιστορικών διαδικτυακών εκδηλώσεων μέσω των βιβλίων-παραμυθιών όπου πραγματεύονται την Επανάσταση  του 1821.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ασφαλής αλλά και η ουσιαστική εκμάθηση της ιστορίας μέσω μιας άλλης προσέγγισης κυρίως για τα παιδιά με αυτόν τον τόσο  διαφορετικό τρόπο μέσω δηλαδή του διαδικτύου.

Η πρώτη διαδικτυακή προσέγγιση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Απριλίου στις 20:00 μέσα από τις σελίδες facebook και youtube της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. .

Η προϊσταμένη Μαρία Τσώνη και η  Μάρθα Παπαχαραλάμπους νηπιαγωγοί στο  Νηπιαγωγείο της Αιγείρας, μέσα από το βιβλίο “Τα Ελληνάκια” της Ευγενίας Φακίνου, θα παρουσιάσουν διάφορες πρωτότυπες δράσεις για  τους μικρούς μαθητές, που υλοποίησαν μαζί με τα μεγαλύτερα τμήματα μαθητών του νηπιαγωγείου τους.

Μέσα από κεντήματα λιθόγλυπτα και υφαντά της ελληνικής λαϊκής τέχνης τα παιδιά  θα προσεγγίσουν  την ελληνική ιστορία και την λαϊκή παράδοση με έναν διαφορετικό και αξιοσημείωτο τρόπο, κάνοντας την εκμάθηση της ιστορίας ένα διαδραστικό παιχνίδι, από το οποίο μένει μόνο γνώση και αγάπη για την παράδοση, τα ήθη τα έθιμα και τον ελληνικό πολιτισμό.  Παράλληλα η Αθηνά Σκανδάμη Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας και Αντιπρόσωπος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας στη Διδασκαλική Ομοσπονδία θα κάνει αναφορά στο συγγραφικό έργο της κ. Φακίνου και την προσφορά της στην παιδική λογοτεχνία, μέσα από ” Τα Ελληνάκια” το βιβλίο που μυρίζει Ελλάδα. Ένας  τρόπος διαδικτυακής εκμάθησης και διδασκαλίας που δεν προτείνεται μόνο για εκπαιδευτικούς αλλά και για τους γονείς που θέλουν να περάσουν ευχάριστα αλλά και δημιουργικά με τα παιδιά τους, αυτή τη δύσκολη περίοδο του εγκλεισμού.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί από τη σελίδα facebook και youtube της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.:

https://www.facebook.com/DimotikiKoinofelisEpixeirisiAigialeias