Επιστροφή του Λαμποίκου με νέες εξορμήσεις στην Αιγιάλεια

422

Ο Λαμποίκος είναι ο συμβολικός χαρακτήρας που δημιουργήθηκε με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των δημοτών της Αιγιάλειας στο ζήτημα της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων με έμφαση την ανακύκλωση!

Ύστερα από ένα αναγκαστικό διάλειμμα λόγω των περιοριστικών μέτρων του κορωνοΐου, επέστρεψε δυναμικά μαζί με την ομάδα Λαμποίκος το Σάββατο 20 Μαΐου. Ο Λαμποίκος επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου τις επιχειρήσεις στον κόμβο Ακράτας, πλαισιωμένος από μέλη των σωματείων «Φίλοι του Περιβάλλοντος και του «Εμπορικού Συλλόγου Ανατολικής Αιγιάλειας», τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Νίκο Καραΐσκο και μέλη της ομάδας «Λαμποίκος». Όλοι μαζί, δίνοντας το σύνθημα: “Ανακυκλώνουμε- Καθαρί-ΖΟΥΜΕ την Αιγιάλεια”, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό, φυλλάδια και τσάντες ανακύκλωσης στους καταστηματάρχες και περαστικούς.

Ο Λαμποίκος φεύγοντας από την Ακράτα συνάντησε ένα τμήμα της Περιβαλλοντικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Αιγίου μαζί με τη Διευθύντρια του σχολείου κα Έφη Τσουρούτη. Ένα μπουκέτο από όμορφα και ευαισθητοποιημένα κορίτσια που έχουν βάλει στόχο να καταφέρουν να αλλάξει η νοοτροπία των πολίτων, να υπάρχει σεβασμός για το περιβάλλον, επαναχρησιμοποίηση και η  ελπίδα για ένα καθαρότερο αύριο!

Μοιράζοντας τα φυλλάδια του Λαμποίκου και τσάντες ανακύκλωσης τα παιδιά ενημέρωσαν και μετέδωσαν το όραμά τους!

Τέτοιες δράσεις, θα επαναληφθούν σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην ανακύκλωση και στην καθαριότητα της Αιγιάλειας.