Με επιτυχία η 16η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στο Αίγιο

0
4

Ο θεσμός «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς ατυχήματα» που πραγματοποιήθηκε για 16η χρονιά πανευρωπαϊκά αλλά και σε 40 πόλεις της Ελλάδος ταυτόχρονα το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, διεξήχθη για δεύτερη φορά στην πόλη του Αιγίου σε συνεργασία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», με την υποστήριξη του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων και του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας.

Οι εθελοντές που πλαισίωσαν τη δράση, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους θαμώνες των καταστημάτων εστίασης της οδού Μητροπόλεως στο Αίγιο και μετέδωσαν το μήνυμα ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί». Παράλληλα ο «οδηγός της παρέας» όπως είχε οριστεί από κάθε παρέα που συμμετείχε στη δράση είχε λάβει το ειδικό βραχιολάκι και στο τέλος της νυχτερινής εξόδου πραγματοποιούσε «φιλικό αλκοτέστ» από τους εθελοντές της δράσης ενώ δίνονταν ένα συμβολικό δώρο για την τήρηση των προβλεπόμενων ορίων κατανάλωσης αλκοόλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως πραγματοποιήθηκαν παραπάνω από 35 «φιλικά αλκοτέστ» τα οποία βρίσκονταν εντός των ορίων της κατανάλωσης αλκοόλ στο σύνολό τους, ενώ δόθηκαν αντίστοιχα συμβολικά δώρα στους οδηγούς.

Στη δράση συμμετείχαν εθελοντές καθώς και η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Γιώργο Γκιώνη, ο σύμβουλος της Δ.Κ. Αιγίου Σωκράτης Μαυρίδης, ο αρχηγός του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Πάνος Γεωργακόπουλος, η αρχηγός των Λυκόπουλων Γεωργία Θεοφανοπούλου και η υπαρχηγός προσκόπων Αγγελική Βαγενά Τη δράση υποστήριξε επίσης και το αστυνομικό τμήμα Αιγιαλείας με τη συμμετοχή του Υπαστυνόμου Β΄Μάριου Λουκόπουλου.