Η Αιγιάλεια τίμησε τον ποιητή της Γιάννη Ανδρικόπουλο

0
513

Κατάμεστο το Πολιτιστικό Κέντρο Αίγιου στην εκδήλωση προς τιμήν του Αιγιώτη ποιητή, λογοτέχνη και δημοσιογράφου Γιάννη Ανδρικόπουλου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου.

Μετά από πρωτοβουλία της Ι.Λ.Ε.Α. και σε συνεργασία με το Δήμο Αιγιαλείας, τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου και την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, τιμήθηκε ο Γιάννης Ανδρικόπουλος για τη συνολική του πορεία και προσφορά.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και περιοδική έκδοση της Ι.Λ.Ε.Α. «ΡΙΖΕΣ», που ήταν εξολοκλήρου αφιερωμένη στο Αιγιαλέα ποιητή. Μια σειρά από παριστάμενους ομιλητές που μίλησαν για το έργο αλλά και την ανθρώπινη υπόσταση του Γιάννη Ανδρικόπουλου, σε συνδυασμό με τη μοναδική παρουσία της Χορωδίας Αιγίου που ερμήνευσε μεταξύ άλλων μελοποιημένους στίχους από τα έργα του ποιητή, προσέδωσαν έναν ιδιαίτερα συγκινητικό τόνο στην εκδήλωση.

Η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α κα Μαρία Τσουκαλά ξεκίνησε με την ομιλία της την εκδήλωση ενώ ακολούθησε η κα Βάνα Μπεντεβή η οποία ήταν και συντονίστρια της εκδήλωσης. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η επιτυχημένη ποιήτρια Λένα Κουτσοχέρα, ο δημοσιογράφος Φάνης Ζουρόπουλος και η δημοσιογράφος – εκδότρια Φρόσω Στιβαχτοπούλου – Σταυρίδη. Στίχους του ποιητή διάβασαν ο Ανδρέας Τασόπουλος, η Αθηνά Σκανδάμη, η Σοφία Χατζοπούλου, η Μαρία Μουρίκη και ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Τιμητικές πλακέτες δόθηκαν από το Δήμο Αιγιαλείας, την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου. Αξίζει να σημειωθεί πως η Λέvα Κουτσοχέρα δημιούργησε το πορτρέτο του Γιάννη Ανδρικόπουλου το οποίο θα τοποθετηθεί στο Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας