Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. μαζεύει υλικό για το Παναγιωτοπουλέικο-Μοιραστείτε ιστορίες και φωτογραφίες

0
246

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ. Αιγιαλείας, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (ICOM) και τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών αλλά και σχολείων (πάνω από 200 παιδιά) που δέχτηκε στο Αρχοντικό της οικογένειας Παναγιωτόπουλου τη Δευτέρα 18 Μαΐου, απευθύνει κάλεσμα προς τους κατοίκους της πόλης αλλά και όλους τους ενδιαφερόμενους, να μοιραστούν με το πλατύ κοινό ό,τι γνωρίζουν σχετικά με το ιστορικό κτίριο που αποτελεί το στολίδι της πόλης.

Οι πληροφορίες από γραπτές πηγές γι’ αυτό το νεοκλασικό κτίριο της πόλης του Αιγίου, είναι λιγοστές σε σχέση με τον προφορικό πλούτο των ανθρώπων που γνωρίζουν την ιστορία του κτιρίου. Την ημέρα εκείνη, ο κόσμος που επισκέφθηκε το Παναγιωτοπουλέικο μοιράστηκε με το προσωπικό και τους εθελοντές της Ομάδας Α’ της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. (που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να μείνει το κτίριο ανοιχτό και να είναι επισκέψιμο στο κοινό) τις ανησυχίες τους, τα προσωπικά τους βιώματα αλλά και την περιέργειά τους για το τι κρυβόταν πίσω από τις μισάνοιχτες πόρτες του βικτωριανής εποχής οικήματος, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Παναγιωτόπουλων από το 1860.

Κατόπιν λοιπόν του ενδιαφέροντος που υπήρξε και υπάρχει για το κτίριο, καλούνται όσοι γνωρίζουν, θυμούνται ιστορίες ή έχουν φωτογραφίες από το Παναγιωτοπουλέικο, να επικοινωνήσουν με το προσωπικό της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.. Σκοπός αυτού του καλέσματος είναι η συλλογή υλικού για τη δημιουργία ενός έντυπου με πληροφορίες για το αρχοντικό το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα σπουδαιότερα δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής στη Νοτιοδυτική Ελλάδα, μπορεί δε να αποτελέσει ένα κομβικό σημείο πολιτισμού στο κέντρο της πόλης.

Τηλέφωνα επικοινωνίας ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α: 26910-68308, 26910-68522 και 26910-28210 (ημέρες και ώρες γραφείου), e-mail: dhkepaigialeias@gmail.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας