Η σπουδαία Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Βορείου Γερμανίας, την Τετάρτη στο Λόγγο-Ξεκινά το Φεστιβάλ Συμφωνικής Μουσικής της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

0
260

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2013 της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας, αυτή τη φορά με μια συναυλία συμφωνικής μουσικής για τους λάτρεις του είδους, από τη φημισμένη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Βορείου Γερμανίας “Schlesswig Hollstein”, την Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 9 μ.μ. στο Λόγγο, στον αύλειο χώρο πλησίον παλαιού ελαιοτριβείου οικογένειας Λαμπρόπουλου.

 

Η ορχήστρα απαρτίζεται από 40 μουσικούς ηλικίας 14-18 ετών και θα παρουσιάσει  έργα του κλασσικού ρεπερτορίου (Vivaldi, Haydn, Bach, Tschaikowski, Schubert, Schumann κ.α.) αλλά και διασκευές πασίγνωστων τραγουδιών σε ύφος jazz.

Η συναυλία διοργανώνεται από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. σε συνεργασία με το “Ελληνικόν Ειδύλλιον” του κ. Ανδρέα Ντρέκη και τον Πολιτιστικό & Οικολογικό Σύλλογο “Αχαϊκή Συμπολιτεία”. Εντάσσεται, δε, στο Φεστιβάλ Συμφωνικής Μουσικής που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αιγιάλεια και το οποίο θα περιλαμβάνει και άλλες συναυλίες συμφωνικής μουσικής. Συγκεκριμένα, στις 12 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί συναυλία στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων Αιγίου από την 100μελή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Βαυαρίας, ενώ η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ζυρίχης θα δώσει μία συναυλία στις 31 Ιουλίου στην πλατεία παραλίας Σελιανιτίκων και στις 10 Αυγούστου στο υπαίθριο δημοτικό θεατράκι Βαλιμιτίκων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας