Η θεατρική ομάδα των εθελοντών του “Χαμόγελου του Παιδιού” εν δράσει…και στο Αίγιο!

0
300

Την Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 στο κινηματοθέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ  στο Αίγιο, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία 3 παραστάσεις από την θεατρική ομάδα εθελοντών του οργανισμού “Χαμόγελο του Παιδιού” στην Πάτρα, κατά τις οποίες παρουσιάστηκε το έργο του Ευγένιου Τριβιζά, η «Τελευταία Μαύρη Γάτα»!

Το έργο παρακολούθησαν 1.200 παιδιά, τα οποία με το χειροκρότημα τους εκδήλωσαν την μεγάλη τους χαρά και ικανοποίηση.

Στη θεατρική ομάδα του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Πάτρα, συμμετέχουν είκοσι εθελοντές φοιτητές, καθηγητές και τεχνίτες, άνθρωποι με μεράκι και αγάπη!

Οι εθελοντές ηθοποιοί όχι μόνο έπαιξαν αλλά δραματοποίησαν, σκηνοθέτησαν, σκηνογράφησαν και σχεδίασαν τις ενδυμασίες για τη θεατρική απόδοση του βιβλίου «Η τελευταία Μαύρη Γάτα», του Ευγένιου Τριβιζά.

Μέλημά τους το αποτέλεσμα να απευθύνεται σε όλους τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους που μπορούν να απελευθερώσουν τη φαντασία τους και να ταξιδέψουν με το όνειρο.

Με τη μουσική, το χορό, τη γόνιμη κριτική, τον λυρισμό, την ευρηματικότητα, την αθωότητα,  την αισθαντικότητα, το χιούμορ, τον προβληματισμό, τη διαμαρτυρία, την καλοσύνη, την ανθρωπιά και την πίστη σε αξίες, οι ηθοποιοί που υποδύονται γάτες, ποντίκια, πουλιά, χελώνες επικοινωνούν εγκάρδια με το κοινό προωθώντας την έμμεση υπαινικτική διδαχή.

Ο Ευγένιος Τριβιζάς με τα 90 περίπου έργα του και με βαθιά γνώση της παιδικής νοημοσύνης, εξασφαλίζει την πολυπόθητη αγωγή των παιδιών. Ο ποιητής παραμυθιών γίνεται αποτελεσματικός παιδαγωγός, κρύβεται με μαστοριά μέσα στους ήρωές του και περνά τις σκέψεις και τις πράξεις του στα παιδιά.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», ευχαριστεί ιδιαίτερα:

-Την ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και την πρόεδρο της Κα Βασιλική Ψυχράμη για την δωρεάν παραχώρηση του κινηματοθέατρου ΑΠΟΛΛΩΝ,
-Τον κο Νικόλαο Μάντζαρη για την πολύτιμη βοήθεια του στην διεξαγωγή των παραστάσεων,
-Τον κο Μάντικα Φώτη για την ηχητική κάλυψη και τον φωτισμό,
-Τον κο Παυλίδη Τάσο για τη δωρεάν βιντεοσκόπηση της παράστασης.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στα σχολεία του Αιγίου:
-2ο Δημοτικό σχολείο
-3ο Δημοτικό σχολείο
-5ο Δημοτικό σχολείο
-6ο Δημοτικό σχολείο
-9ο Δημοτικό σχολείο
-10ο Δημοτικό σχολείο

Και σε όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους (μαθητές, δασκάλους, γονείς) που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα και που με το χειροκρότημά τους έδωσαν δύναμη να συνεχιστεί το έργο του “Χαμόγελου του Παιδιού”!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας