Ημερίδα «Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΑ» για την Τρίτη Ηλικία, από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Αιγίου, το Δήμο Αιγιαλείας και τη ΔΗΚΕΠΑ

0
255

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. στο Αίγιο, διοργανώνει με την υποστήριξη της ΔH.Κ.ΕΠ.Α και του Δήμου Αιγιαλείας, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου και ώρα 5.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό κέντρο «Πολύκεντρο» στην παραλία Αιγίου, ενημερωτική εκδήλωση, ελεύθερη στο κοινό, για μια σειρά από βασικά προβλήματα που συνοδεύουν την Τρίτη Ηλικία και τα οποία μπορούν να προληφθούν ή να αντιμετωπιστούν με την κατάλληλη κινησιοθεραπεία.

Η θεματολογία θα περιλαμβάνει τις ενότητες των πτώσεων στην Τρίτη Ηλικία και των βασικότερων εκφυλιστικών μυοσκελετικών παθήσεων που προκαλούν δυσλειτουργία, όπως η Οστεοαρθρίτιδα, η Αυχεναλγία και η Οσφυαλγία, οι οποίες θα παρουσιαστούν με κατανοητό στο ευρύ κοινό τρόπο. Θα υπάρξει η δυνατότητα ανοιχτού διαλόγου για το ρόλο της εξειδικευμένης και κατευθυνόμενης από το Φυσικοθεραπευτή Άσκησης, στη διαχείριση των πιο πάνω καταστάσεων.

Επίσης, για τους άνω των 60 ετών παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, θα υπάρξει η δυνατότητα προγραμματισμού της αξιολόγησής τους στο εργαστήριο «Ανθρώπινης Αξιολόγησης και Αποκατάστασης»  του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, κατόπιν ραντεβού, ώστε να τους δοθούν οι κατάλληλες εξατομικευμένες κατευθύνσεις θεραπευτικής άσκησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας