Καρ(υ)διά από την ομάδα Dansarte της Πάτρας, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 11.30 το πρωί στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλων”

0
264

Μία σύγχρονη άποψη στην κλασσική ιστορία του «Καρυοθραύστη» – Μια έκρηξη φαντασίας μέσα από ένα παιχνίδισμα μαγικού ρεαλισμού

Το Dansarte, μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις σε Πάτρα και Ναύπακτο, παρουσιάζει στο Αίγιο την νέα του χορευτική παραγωγή «Καρ(υ)διά». Πρόκειται για μία σύγχρονη εκδοχή της κλασσικής ιστορίας του «Καρυοθραύστη» βασισμένη στο κείμενο του Ε.Τ.Α. Χόφμαν, όπου ο Γιάννης Αντωνίου, εμπνευστής αυτής της άποψης, μπαίνει βαθιά στην καρδιά της ιστορίας του «Καρυοθραύστη».

Όπως θα δούμε και στην εισαγωγή του βιβλίου, η ιστορία του «Καρυοθραύστη» χτίζεται γύρω από μία άλλη ιστορία – την ιστορία του «Σκληρού Καρυδιού». Το σκληρό αυτό καρύδι κλείνει μέσα του το αντίδοτο για τα μάγια που έχουν γίνει στην Πιρλιπάϊ, μία πριγκίπισσα γεννημένη πολύ όμορφη στην όψη, αλλά με σκληρή καρδιά. Αυτή η σύγχρονη εκδοχή θέλοντας να εμβαθύνει στους δύο κόσμους, της φαντασίας και του ρεαλισμού, παντρεύει τον κλασσικό με τον σύγχρονο χορό, χρησιμοποιώντας το νέο χορευτικό δυναμικό της Πάτρας πάνω στο κείμενο του Χόφμαν και τη μουσική του Τσαϊκόφσκι.

Ο μαγικός κόσμος αυτής της ιστορίας μιλάει στην καρδιά που έχει χάσει την παιδικότητα της και καθημερινά γίνεται όλο και πιο σκληρή. Σπάζοντας το κέλυφος θα δούμε να αποκαλύπτεται η χαμένη λάμψη και η χαρά της επανασύνδεσης με το παιδί που κρύβεται μέσα μας.

Παράσταση:     Κυριακή 15 Ιανουαρίου, ώρα 11:30 πμ

Χώρος:              Δημοτικός Κινηματογράφος «ΑΠΟΛΛΩΝ»  (Κ. Φανέλλη 2 – Αίγιο)

Είσοδος:           10 €  //  8 € (μειωμένο)

Πληροφορίες:   26910 61977

Παραγωγή:                              DANSARTE

Έμπνευση/Σκηνοθεσία:          Γιάννης Αντωνίου

Χορογραφία:                           Γιάννης Αντωνίου

                                                Τατιάνα Λοβέρδου

                                                Τίμος Ζέχας

                                                Χρύσα Καλλιάφα

Μουσική:                                Π.Ι. Τσαϊκόφσκι

Κείμενο:                                   Ε.Τ.Α. Χόφμαν

Φωτισμοί:                               Νίκος Σωτηρόπουλος

                                                Γιάννης Αντωνίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας