Ξεκινά την Πέμπτη το “Achaia Fest 2017” – Συμμετοχή Δήμου Αιγιαλείας και ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. με δικό τους περίπτερο

0
261

Αξιόλογη παρουσία στο Achaia Fest 2017, το πρώτο μεγάλο Αχαΐκό Φεστιβάλ αφιερωμένο στους ανεξάντλητους «Θησαυρούς της Αχαΐας», θα έχουν ο Δήμος Αιγιαλείας και η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., συμμετέχοντας στην τετραήμερη γιορτή που θα φιλοξενηθεί από Πέμπτη 15 έως Κυριακή 18 Ιουνίου στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας.

Η Αιγιάλεια θα έχει το δικό της περίπτερο και παράλληλα τον δικό της φιλόξενο χώρο, για να παρουσιάσει δράσεις πολιτισμού και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, με κυριότερο στόχο να καταστεί αναγνωρίσιμος προορισμός, μέσω της προβολής των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της. Παράλληλα, η εμφάνιση της Αιγιάλειας στο “Achaia Fest 2017” αποτελεί ένα ισχυρό αποτύπωμα της ταυτότητας της Αιγιάλειας, ενταγμένο στην πολύπλευρη παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ως δημοφιλούς τουριστικού προορισμού.  

Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης έχει το Επιμελητήριο Αχαΐας, ως συνδιοργανωτής συμμετέχει και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ και άλλοι σημαντικοί φορείς και επιχειρήσεις της περιοχής, συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές.

Επιχειρήσεις, αξιοθέατα, πολιτισμός και πλήθος εκδηλώσεων συνθέτουν ένα διαδραστικό τετραήμερο που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει γευσιγνωσίες, γαστρονομία, δοκιμή ή και αγορά προϊόντων, συναυλίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, θερινό σινεμά και πλήθος άλλων εκδηλώσεων, όλες με ελεύθερη είσοδο. Όλα τα προϊόντα και οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Achaia Fest 2017 είναι αποκλειστικά από την Αχαΐα, ενώ ο επισκέπτης καλείται να διασκεδάσει, να δοκιμάσει, να αγοράσει και κυρίως να γνωρίσει τους «Θησαυρούς της Αχαΐας». Είναι το πρώτο βήμα για να δημιουργηθεί ένα καταναλωτικό κίνημα που θα στηρίξει την τοπική παραγωγή.

Παράλληλα, θα λειτουργήσει Τουριστική Έκθεση που σκοπό έχει να προβάλλει τα αξιοθέατα και τους μοναδικούς τουριστικούς προορισμούς που διαθέτει ο νομός, ενώ με ένα πλήθος ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων που θα οργανώνονται καθημερινά, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την ιστορία, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό του τόπου.

Πληροφορίες και πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην ιστοσελίδα http://achaiataste.gr/gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας