Ξεκινά το Σαββατοκύριακο η σειρά εκδηλώσεων “Εν Συρμώ-Γιορτές Οδοντωτού” – Σε Καλάβρυτα και Διακοπτό οι υπουργοί Χρ.Σπίρτζης και Ελ.Κουντουρά

0
257

Οι Υπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης και Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, θα βρεθούν το Σάββατο 7 Μαΐου στα Καλάβρυτα, προκειμένου να κηρύξουν την έναρξη των εκδηλώσεων «ΕΝ ΣΥΡΜΩ» για τα 120 χρόνια από τη λειτουργία του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτού – Καλαβρύτων. Τη σειρά εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν όλο το μήνα Μάιο και αρχές Ιουνίου, διοργανώνουν από κοινού οι Δήμοι Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.), η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο ΟΣΕ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η αντιδημαρχία Ανάπτυξης του Δήμου Αιγιαλείας, ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, η “Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.”, ο Συλλόγος Ορειβασίας, Χιονοδρομίας, Αναρρίχησης και Προστασίας του Περιβάλλοντος Καλαβρύτων και ο Συλλόγος Φίλων του Οδοντωτού.

Η έναρξη των εκδηλώσεων «ΕΝ ΣΥΡΜΩ» θα γίνει στις 7.00 το απόγευμα του Σαββάτου στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Καλαβρύτων και θα περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τους διοργανωτές, προβολή ενημερωτικού βίντεο, έκθεση φωτογραφίας, κήρυξη της έναρξης από τους Υπουργούς, ομιλίες με θέματα σχετικά με τον Οδοντωτό και μουσικό κέρασμα, με τοπικά τυριά και κρασιά. Όλα αυτά στη θέα της μουσειακής ατμομηχανής ΔΚ 8001 (του θρυλικού «Μουντζούρη»), που πρωτοκυκλοφόρησε στις 10 Μαρτίου 1896 και λειτουργούσε συνεχώς μέχρι το 1967, η οποία θα κινηθεί συμβολικά μέχρι το χώρο των εκδηλώσεων.

Την Κυριακή 8 Μαΐου το πρωί, εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί το 36ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο φαράγγι του Βουραϊκού, που διοργανώνει ο Σύλλογος Ορειβασίας, Χιονοδρομίας, Αναρρίχησης και Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων, μαζί με το Δήμο Καλαβρύτων και το Φορέα Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού και αναμένεται μεγάλη συμμετοχή εκδρομέων και περιπατητών. Στο πέρασμα αυτό του φαραγγιού και σε ένα τμήμα του, θα συμμετάσχουν και οι 2 Υπουργοί όπως και οι άλλοι επίσημοι, οι οποίοι θα συνεχίσουν το ταξίδι τους προς το Διακοπτό με τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο, στο πλαίσιο της δράσης «Η πολιτεία ταξιδεύει με τον Οδοντωτό».

Φέτος ο μήνας Μάιος αναδεικνύεται σε μήνα μοναδικών αποδράσεων και εμπειριών στη φύση, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα ανοιχτών εκδηλώσεων ποικίλου ενδιαφέροντος με επίκεντρο μια από τις σπανιότερες σιδηροδρομικές διαδρομές του κόσμου, υπό τον τίτλο “Εν Συρμώ – Γιορτές Οδοντωτού” και με σύνθημα “Μας ταξιδεύει, μας ενώνει, μας εμπνέει”. Το πλήρες πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.ensirmo.gr, καθώς και στη σελίδα “Εν Συρμώ-Γιορτές Οδοντωτού” στο Facebook.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας