Λίμνη Τσιβλού: Ολοήμερο πάρτυ στην όχθη, το Σάββατο 12 Ιουλίου

666

Αποτελεί όλο το χρόνο μια υπέροχη πρόταση για εκδρομή, λόγω της σπάνιας ομορφιάς του τοπίου. Μια φορά το χρόνο όμως, στην πανσέληνο του Ιουλίου, η λίμνη του Τσιβλού στην ορεινή Ακράτα υποδέχεται τους φίλους της με μια ολοήμερη γιορτή που σίγουρα θα μείνει αξέχαστη.

Τη γιορτή διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Πλατάνου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλατάνου “Πήγασος” και τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σύλλογο Πλατάνου “Πήγασος”, με κύριο σκοπό όλο και περισσότεροι ντόπιοι και επισκέπτες να ανακαλύψουν τις κρυφές ομορφιές της “νεραϊδολίμνης” της Αιγιάλειας.

Το Σάββατο 12 Ιουλίου από τις 9 το πρωί έως τη δύση του ηλίου, στην ανατολική όχθη της λίμνης, οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στο πανέμορφο τοπίο της λίμνης με φουσκωτά και kayak, με μουσική επένδυση από dj’s. Σημειώνεται πως οι εκπαιδευτές-συνοδοί των δραστηριοτήτων είναι πιστοποιημένοι από τους φορείς: IRF Raft Guide, Rescue 3 Swiftwater Technician, Red Cross First Aid Member, για την απόλυτη ασφάλεια όσων συμμετέχουν στις δραστηριότητες αναψυχής.

Μετά το σούρουπο και υπό το φως της πανσελήνου, θα στηθεί ένα μεγάλο πικ-νικ πάρτυ στην όχθη της λίμνης, όπου καθένας μπορεί να φέρει φαγητά και ποτά (ή να τα προμηθευτεί από τα εστιατόρια της περιοχής) και να συμμετέχει σ’αυτή την τρυφερή και ρομαντική βραδιά, υπό τις μουσικές επιλογές των Σπήλιου Ζιδρόπουλου, Θανάση Τόλιου και Παναγή Παναγόπουλου.

Η Λίμνη Τσιβλού βρίσκεται στο Χελμό, σε υψόμετρο 800 μέτρα. Δημιουργήθηκε στις 24 Μαρτίου 1913 όταν μια μεγάλη κατολίσθηση έφραξε την κοίτη του ποταμού Κράθη, στο σημείο που βρισκόταν ο οικισμός του Τσιβλού, απ’όπου πήρε και το όνομά της η λίμνη, η οποία έχει επιφάνεια 200 στρέμματα και βάθος 80 μέτρα. Κλείνοντας φέτος τα 101 της χρόνια, η λίμνη Τσιβλού είναι από τις “νεαρότερες” λίμνες της Ευρώπης. Η λίμνη του Τσιβλού έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura 2000, συνδυάζοντας πλούσιο δάσος και σπάνια υγροτοπικά και δασικά οικοσυστήματα, οι δε ανθρώπινες παρεμβάσεις οφείλουν να είναι ελάχιστες και φιλικές προς το περιβάλλον.