Μεγάλο ενδιαφέρον για τη διαδικτυακή ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και το Άλμα Ζωής

446

Ξεπέρασε τις 1800 προβολές αθροιστικά, η ενημερωτική εκδήλωση για τον Καρκίνο του Μαστού που πραγματοποιήθηκε ζωντανά μέσα από τη συχνότητα της ΔΗ.Κ.ΕΠ Αιγιαλείας από το «Αλμα Ζωής» Ν.Αχαίας στο Πλαίσιο του Έργου «Σύμμαχοι Φροντίδας: Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών τους» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Ιωάννα Δημουλά ενώ  χαιρετισμό απηύθηνε η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠ Αιγιαλείας κ. Μαρία Τσουκαλά, που  ευχαρίστησε εγκάρδια τους ομιλητές για την δυνατότητα που έδωσαν  στους κατοίκους της Αιγιάλειας  και όχι μόνο, να ενημερωθούν  για την πρόληψη και  τον έλεγχο που πρέπει να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμά τους όλες οι γυναίκες. Μάλιστα τόνισε  την σημαντικότητα πέραν της ιατρικής ίασης και της ψυχικής, που μπορούν να προσφέρουν οι φροντιστές από το Άλμα Ζωής.

Επίσης χαιρετισμό απηθυνε, η εδώ και 18 χρόνια πρόεδρος στο «Άλμα ζωής» Αχαΐας κ, Λιολιώ Κολυπέρα που ευχαρίστησε τον Δήμαρχο  Αιγιαλείας και την Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α όπου για ακόμα μία φορά έδωσαν τη δυνατότητα στο «Αλμα Ζωής» να ενημερώσει τους δημότες της Αιγιάλειας για τον καρκίνο του μαστού.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Δημήτρη Κούκουρα που ενημέρωσε όλες τις γυναίκες για το πόσο σημαντική είναι η μαστογραφία, οι εξετάσεις από ειδικό μαστολόγο, την ηλικία που θα πρέπει να ξεκινούν όλες οι γυναίκες τον προληπτικό έλεγχο, ενώ ανέπτυξε ιδιαίτερες εκφάνσεις της  ασθένειας, μέσα από εικόνες, για να μπορέσουν να γίνουν κατανοητές σε όλους.

η κοινωνική λειτουργός  από το «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας, Ελένη Μητροπούλου αναφέρθηκε στην πρωτογενή πρόληψη που αποσκοπεί στην έγκαιρη διάγνωση και κατά συνέπεια στην καλύτερη θεραπεία. Στην δευτερογενή που αφορά γυναίκες που έχουν νοσήσει κα στις επιπλοκές που τυχόν μπορεί να παρουσιαστούν   και στη τριτογενή  που αφορά την αποκατάσταση.

Τέλος η εκπαιδευμένη εθελόντρια – μέλος του Συλλόγου, κ. Ρένα Χυτοπούλου. επιβιώσασα του καρκίνου του μαστού αναφέρθηκε με τον πιο γλαφυρό τρόπο στην βιωματική της εμπειρία και μοιράστηκε προσωπικές της στιγμές, δίνοντας σε όλες τις γυναίκες  θάρρος και αισιοδοξία για το μέλλον.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις αλλά και ευχαριστήριες ευχές γυναικών που βίωσαν τον καρκίνο και βγήκαν νικήτριες και φυσικά με την πεποίθηση πως θα συνεχιστούν αυτού του είδους δράσεις  που σκοπό έχουν όχι μόνο να ενημερώσουν το κοινό αλλά και να μάθουν τον τρόπο που πρέπει να προσεγγίσουν οι οικείοι  τους ανθρώπους που βιώνουν τον καρκίνο.

Δείτε την ενημερωτική εκδήλωση εδώ: https://youtu.be/VGLniYxy3Xs