Την Κυριακή 19 Αυγούστου μεταφέρονται οι εκδηλώσεις έναρξης των Οινοξενείων

452

Ύστερα από τις έκτακτες καιρικές συνθήκες που οδήγησαν στην αναβολή της χθεσινής έναρξης των Οινοξενείων, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις μεταφέρονται την Κυριακή 19 Αυγούστου. Επίσης η εκδήλωση «Άμπελος και, οίνος και γεύση» του Οινοποιείου Cavino μεταφέρεται για το Σάββατο 18 Αυγούστου και ώρα 18:00, ενώ οι υπόλοιπες εκδηλώσεις του 11ήμερου προγράμματος  παραμένουν ως έχουν.

Αναλυτικά η περιγραφή για τις εκδηλώσεις της Κυριακής:

Με μια διαδρομή στο χρόνο, που ξεκινά από τις ιστορικές σταφιδαποθήκες στην παραλία του Αιγίου και καταλήγει στο νέο λιμάνι και τη συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη ξεκινούν τα Οινοξένεια, που φέτος τιμούν την «Κυρά των Αμπελιών» την μαύρη κορινθιακή σταφίδα ΠΟΠ «Βοστίτσα».

Η μεγάλη γιορτή θα ξεκινήσει την Κυριακή 19 Αυγούστου από τις 19:30, στη σταφιδαποθήκη Α. Πετρόπουλου, (Τσίτσα) με εργαστήριο παιδικής δημιουργίας και γνώσης με θέμα τα Οινοξένεια, τη σταφίδα και το αμπέλι. Στις υπέροχες σταφιδαποθήκες, που θα ανοίξουν τις πύλες τους προς το κοινό ύστερα από 100 και πλέον χρόνια, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να «ταξιδέψει» στο παρελθόν μέσα από την εικαστική ηχητική εγκατάσταση μικτής τέχνικής με τίτλο «Προσοχή εις την Ποιότηταν…» του εικαστικού Βασιλή Ψαρρά με εννοιολογική αφετηρία την μάκινα ως μηχανή γεύσης και πολιτισμού.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί μέσα στις σταφιδαποθήκες στις 20:00, ενώ παράλληλα οι πρωταγωνιστές των Οινοξενείων – τα οινοποιεία – θα υποδέχονται το κοινό για παρουσίαση των οίνων τους και γευσιγνωσία, παραταγμένα κατά μήκος της γραφικής παραλιακής ζώνης του Αιγίου (ανάπλαση). Μέσα στη διαδρομή προς το νέο λιμάνι θα υπάρχει η «γωνιά της σταφίδας» από την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών (Π.Ε.Σ.) καθώς και «γευστικές στάσεις» με εδέσματα από σταφίδα φτιαγμένα από τα αρτοποιεία της πόλης.

Η κορύφωση της περιήγησης θα γίνει στο χώρο του νέου λιμανιού στις 22:00  με συναυλία από τη μοναδική ερμηνεύτρια Ελεωνόρα Ζουγανέλη με τραγούδια που αγαπήσαμε.

Αφού ξεκινήσει το ταξίδι των Οινοξενείων, για ένα γεμάτο δεκαήμερο, τα οινοποιεία που συμμετέχουν παίρνουν τα ηνία και παρουσιάζουν τους οίνους τους σε ειδικές εκδηλώσεις με γευσιγνωσία και άλλα δρώμενα. Πολλές εκδηλώσεις γευστικών συνδυασμών οίνου και φαγητού, παρουσίαση κρασιών των οινοποιείων στα εστιατόρια, δράσεις στα ορεινά, σε πανέμορφα σημεία μέσα στους αμπελώνες και τα οινοποιεία αλλά και στην παραλιακή ζώνη θα συμπληρώσουν το πρόγραμμα.

Τα Οινοξένεια τελούν υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, μέσω της απονομής του Σήματος του «Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018».

 

Περισσότερες λεπτομέρειες στο site: https://oinoxeneia.gr/