Μουσική εμπειρία για αιγιώτες μαθητές, η συναυλία 27 νεαρών μουσικών από το Αμβούργο

406

Μια σπάνια μουσική εμπειρία για μαθητές από σχολεία του Αιγίου, παρουσίασαν συνολικά 27 νεαροί μουσικοί της ορχήστρας “The DolMiSol Orchestra” από το Αμβούργο της Γερμανίας, το πρωί της περασμένης Παρασκευής στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης”.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό-Μορφωτικό χώρο “Ελληνικόν Ειδύλλιον” του κ. Ανδρέα Ντρέκη, στο πλαίσιο της μύησης της μαθητικής κοινότητας στην κλασική μουσική.

Μαθητές από τα σχολεία: 1ο, 2ο, 3ο Δημοτικό Σχολείο, 1ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Αιγίου παρακολούθησαν το πρόγραμμα της συναυλίας των νεαρών μουσικών, υπό τη συνοδεία των πολωνέζων καθηγητριών Mariola Rutschka και Ewelina Nowicka και το οποίο περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, μουσικές δημιουργίες L.van Beethoven, L. Mozart, G. F. Händel, J. Haydn αλλά και νεώτερων και σύγχρονων συνθετών.

Υπογραμμίζεται πως τη συναυλία άνοιξαν οι νεαρές Αλεξάνδρα Μάγκου και Ρούμπι Μπουζιώτη, μέλη της Δημοτικής Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας Αιγιαλείας, ερμηνεύοντας “Τα Λιανοτράγουδα” του Μάνου Χατζιδάκι και “Του μικρού Βοριά” του Μίκη Θεοδωράκη, με την καθηγήτριά τους Βασιλική Νάσση στο πιάνο.

 

[widgetkit id=250]