Ο Κινηματογράφος “Απόλλων”, συνυφασμένος με τα όνειρά μας και τον πολιτισμό της Αιγιάλειας

0
257

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970, λειτούργησε για πρώτη φορά ο κινηματογράφος Απόλλων  και έμελλε έκτοτε, να είναι σήμα κατατεθέν στην Πνευματική, πολιτιστική και καλλιτεχνική πορεία του τόπου μας έως σήμερα.

Η αίθουσα του Απόλλωνα, πάντα διαθέσιμη, εκεί να υποδεχθεί εκδηλώσεις συλλόγων, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, προβολές για σχολεία και ποικίλες άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες. Με συγκίνηση, είδαμε τα παιδιά μας,να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες, πού παρουσιάζονταν σ’ αυτό το χώρο… Και άλλες πάλι φορές, γελούσαμε βλέποντας κάποια επιθεώρηση… Και ξανά συγκίνηση από κάποια ταινία… σαν τη Μικρά Αγγλία του Παντελή Βούλγαρη.

Πόσοι άνθρωποι του πνεύματος, της τέχνης, της μουσικής, του θεάτρου, συγγραφείς και ποιητές δεν παρέλασαν από αυτή την αίθουσα; Όλες αυτές οι σημαντικές προσωπικότητες, έβαλαν τη δική τους πινελιά, έτσι ώστε το γκρίζο της καθημερινότητας, να πάρει τις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου, να γίνει για λίγο πολύχρωμη η ζωή μας.

Θα ήθελα να τονίσω μια φράση του Παντελή Βούλγαρη, πού ειπώθηκε στο χώρο του “Απόλλωνα”: “Πάντα ελπίζω σε αυτό πού έρχεται…”

Ως ΔΗΚΕΠΑ, φροντίσαμε για την ανάβαθμιση της μηχανής προβολών του κινηματογράφου, ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη ψηφιακή ποιότητα εικόνας και ήχου… Έτσι ώστε οι Αιγιαλείς να απολαύσουν ταινίες α’ προβολής και αγαπημένες του κοινού, για μικρούς και μεγάλους, τόσο καινούριες όσο και κλασικές αγαπημένες. (Επίσης, στους στόχους μας είναι η οργάνωση θεματικών βραδινών, αφιερωμάτων σε σκηνοθέτες, ηθοποιούς, εποχές).

Προσκαλούμε όλους τους Αιγιαλείς, να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν εμπράκτως τη νέα αρχή του κινηματογράφου Απόλλωνα…Όπως μας αγκάλιαζε και μας υποδεχόταν αυτός τόσα χρόνια… Έτσι, οφείλουμε όλοι μας σήμερα, να υποδεχτούμε το νέο του ξεκίνημα.

Διαμάντω Βασιλακοπούλου
Δημοτική Σύμβουλος-Αντιπρόεδρος ΔΗΚΕΠΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας