“Οινοξένεια 2016”: Μέχρι 31 Μαΐου οι δηλώσεις συμμετοχής για τα δωρεάν σεμινάρια “Εστίαση και οινοχοΐα” για επιχειρήσεις

390

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των εκδηλώσεων «Οινοξένεια 2016» η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. σε συνεργασία με τους συλλογικούς φορείς εστίασης και αναψυχής, κατάλυσης και φιλοξενίας, οινοπαραγωγής και οινοχοΐας της περιοχής, διοργανώνουν σεμινάρια για την εστίαση και την οινοχοΐα, με στόχο την αναβάθμιση της εικόνας της περιοχής στον τομέα της τοπικής ποιοτικής γαστρονομίας.

Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Ιουνίου, ώρα 11:00 και το δεύτερο τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, ώρα 18:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης». Τα σεμινάρια θα είναι τρίωρης διάρκειας και οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης και το δικαίωμα συμμετοχής στα Οινοξένεια 2016.

Η κα Μαρία Τσουκαλά-Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., ο κ. Στράτος Βαρδάκης-Εστιάτορας, Πρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δ. Αιγιαλείας, Πρόεδρος Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Δ. Αιγιαλείας, ο κ. Χρήστος Κανελλής-Ξενοδόχος, Αντιπρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας, καθώς και όλοι οι Οινοποιοί και τα Οινοποιεία της περιοχής, καλούν τους επιχειρηματίες της εστίασης, της αναψυχής και της φιλοξενίας (εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, ξενοδοχεία) να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες.

Βασικό εργαλείο για την επιτυχία είναι η επένδυση στη γνώση. Στόχος των σεμιναρίων είναι η διαμόρφωση ορθής οινικής συμπεριφοράς, ώστε να προσφέρεται στον επισκέπτη και πελάτη των επιχειρήσεων μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία φαγητού και οίνου, παράλληλα με πληροφορίες για τη γαστρονομία της περιοχής και τις εκδηλώσεις Οινοξένεια.

Το σχέδιο των σεμιναρίων έχει ήδη εκπονηθεί. Η θεματολογία περιλαμβάνει θεωρία και πρακτική εξάσκηση σε τρεις ενότητες:
α) Θεωρητικά στοιχεία: Η περιοχή μας και η αξία της. Οι εκδηλώσεις και η προοπτική τους. Ο αμπελώνας και οι ποικιλίες της περιοχής.
β) Βασικοί κανόνες και έννοιες γεύσης: Ο τοπικός οίνος και η γαστρονομία. Ταίριασμα τοπικών οίνων με τοπικά και μη πιάτα. Καθορισμός πάγιων συνδυασμών τοπικών οίνων με τοπικά πιάτα. Πρακτική άσκηση.
γ) Σερβίρισμα και οινοχοΐα: Θεωρητικά στοιχεία. Συμπεριφορά και σερβίρισμα οίνου. Πρακτική άσκηση.

Υπογραμμίζεται ότι η συμμετοχή επιχειρήσεων στο «Δίκτυο Οινοξένεια 2016» απαιτεί την παρακολούθηση των παραπάνω σεμιναρίων και την απόκτηση της σχετικής βεβαίωσης. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν τη Βεβαίωση παρακολούθησης, ενώ παράλληλα οι επιχειρήσεις τους θα προβληθούν στον υπό κατασκευή ιστοχώρο www.oinoxeneia.gr και τις σελίδες social media των εκδηλώσεων.

Δικαίωμα συμμετοχής: Κάθε επιχείρηση μπορεί να συμμετάσχει με περισσότερους του ενός εκπροσώπους ή εργαζόμενους.
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν για όλους.
Διάρκεια σεμιναρίου: Τρίωρη.
Επαναλήψεις: Τετάρτη 1η  Ιουνίου, ώρα 11:00-14:00 και Δευτέρα 6 Ιουνίου, ώρα 18:00-21:00.
Τόπος διεξαγωγής: Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης».
Δηλώσεις συμμετοχής: Έως και την Τρίτη 31 Μαΐου στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Τηλ. 26910-28210, 26910-68308, e-mail: dikepa@aigialeia.gov.gr και dhkepaigialeias@gmail.com