Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Αρχαίο Θεάτρου Αίγειρας

344

Ο εμβληματικός αρχαιολογικός χώρος της Αιγιάλειας φιλοξένησε το 1ο Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Αίγειρας, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας από τις 29 Ιουλίου έως και τις 2 Αυγούστου.

Πέντε ημέρες πολιτισμού και τέχνης, εξωστρέφειας και πνευματικής ανάτασης, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των θεατών, που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις και μοναδικές συναυλίες.

Ο αρχαιολογικός χώρος με τη μοναδική θέα στον Κορινθιακό Κόλπο που προκαλεί δέος, φιλοξένησε καλλιτεχνικά δρώμενα, καρπούς ιδιαίτερων συνεργασιών της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., με το Υπουργείο Πολιτισμού, Εξωτερικών και την Αυστριακή Πρεσβεία.

Στις δύο πρώτες ημέρες του φεστιβάλ, η θεατρική παράσταση «Το Μαύρο Ταξίδι», από την καλλιτεχνική ομάδα bijoux de kant και τη σκηνοθεσία του Γιάννη Σκουρλέτη, άφησε το στίγμα της, παρουσιάζοντας συγκλονιστικές μαρτυρίες και γεγονότα από τη Μικρασιατική Καταστροφή σε πρωτότυπη θεατρική απόδοση.

Την Κυριακή 31 Ιουλίου η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» με τους Θοδωρή Βουτσικάκη και Δήμητρα Σελεμίδου, «μάγεψαν» με τις μελωδίες τους το κοινό, με εμβληματικά τραγούδια ελλήνων συνθετών αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις.

Τη Δευτέρα 1 Αυγούστου, η παράσταση «O Επιτάφιος Λόγος του Περικλή», του Θουκυδίδη σε μετάφραση Ελευθερίου Βενιζέλου και Σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, ανέδειξε το συγκλονιστικά επίκαιρο κείμενο του Θουκυδίδη με την εξαιρετική ερμηνεία της Ιωάννας Σπανού.

Τέλος, την Τρίτη 2 Αυγούστου, η αυλαία του φεστιβάλ έπεσε με μια μοναδική συναυλία  από τη Μουσική Ακαδημία Mozarteum του Salzburg και τον  διεθνούς φήμης Έλληνα βιολονίστα και παιδαγωγό Χρήστο Καννέτη, παρουσία της πρέσβεως της Αυστρίας στην Ελλάδα κας Hermine Poppeller και του κ. Ελευθέριου Αγγελόπουλου πρέσβη ε.τ., Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσε η πρόεδρος της ΔΗ.Κ,.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά που μίλησε για τον συνεχή στόχο ανάδειξης του υποβλητικού αρχαιολογικού μνημείου του Αρχαίου Θεάτρου Αίγειρας, με τη διεξαγωγή σημαντικών καλλιτεχνικών δράσεων αλλά και την απαραίτητη ανάπτυξη υποστηρικτικών υποδομών που θα διευκολύνουν τόσο την πρόσβαση όσο και την προβολή του μνημείου. Πράγματα που υπογράμμισε και ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος κατά την παρουσία του εκεί. Αξίζει να σημειωθεί και ο χαιρετισμός τόσο της πρέσβεως της Αυστρίας όσο και του πρέσβη κ. Αγγελόπουλου, που έδωσαν το στίγμα της έναρξης μια εξωστρεφούς συνεργασίας για την περαιτέρω ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου.

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. θέλει να εκφράσει τις θερμές τις ευχαριστίες τόσο στον πρόεδρο της Τ.Κ.  Αιγών κ. Κριτάκη, όσο και στους συνεργάτες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας για την υποστήριξή τους, τον Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αιγών – Βλοβοκάς «Ο Βράχος» και στον κ. Σταύρου για τη βοήθειά του.