Παιδικά γέλια αντήχησαν στη Φιλοποίμενος με τα αστεία του Καραγκιόζη-Συνεχίζονται οι βραδιές πολιτισμού στα σκαλάκια

0
401

Με όλη τους την αγάπη υποδέχτηκαν μικροί και μεγάλοι τον αγαπημένο Καραγκιόζη στις δύο παραστάσεις που δόθηκαν την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Ιουλίου στα σκαλάκια της Φιλοποίμενος στο Αίγιο, εγκαινιάζοντας τις “Βραδιές Πολιτισμού” που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας στα πλαίσια του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2013, αναδεικνύοντας ένα από τα ομορφότερα και πιο γραφικά σημεία της πόλης.

Μικροί και μεγάλοι, διασκέδασαν με τις “Ιστορίες του μπερντέ” από το Θέατρο Σκιών του Τάσου Γεωργίου, που παρουσίασε “Το πανηγύρι του Καραγκιόζη” την Πέμπτη και τον “Καραγκιόζη γιατρό της γειτονιάς” την Παρασκευή και καταχειροκρότησαν τον ξυπόλητο λαϊκό ήρωα και τους φίλους του.

Οι “Βραδιές Πολιτισμού στα σκαλάκια Φιλοποίμενος” της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. συνεχίζονται την Τρίτη 9 Ιουλίου με την πρώτη μιας σειράς υπαίθριων παραστάσεων αφήγησης με γενικό τίτλο “Του μύθου τα καμώματα”, που εμπλουτίζονται με μουσική, τραγούδι και κίνηση. Η παράσταση “Ο Ρωμανός ο Φαροφύλακας” που απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας, είναι μια ιστορία βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Παπασταματίου και μιλάει για τη δύναμη ενός αγοριού που μπόρεσε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και κατάφερε να γίνει ο ζωντανός θρύλος των θαλασσών, όχι με μαγικά κόλπα αλλά φυλάγοντας με τόλμη, θέληση και υπευθυνότητα το πιο δύσκολο πέρασμα ανάμεσα σε δύο νησιά. Στην αφήγηση η Άρτεμις Θεολόγη και στη μουσική-τραγούδι ο Γιάννης Σημαιόπουλος. Ώρα έναρξης 8.45 μ.μ.

Εξάλλου, την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 9 μ.μ., το “Sexteto πνευστών οργάνων”, που είναι μουσικό σχήμα της Φιλαρμονικής Αιγίου, θα πραγματοποιήσει μια ξεχωριστή εμφάνιση στα σκαλάκια της Φιλοποίμενος, με ελληνικές και ξένες επιτυχίες σε διασκευές jazz, swing και μοντέρνες εκτελέσεις. Το ορχηστρικό “μενού” εκτελούν: Τρομπέτα: Αντώνης Χαραλαμπόπουλος-εξάρχων, 2η τρομπέτα: Γρηγόρης Βουτσινάς, Κλαρινέτο: Μαρία Χαραλαμποπούλου, Σαξόφωνο άλτο: Βίκυ Ζαρκάδα, Σαξόφωνο τενόρο: Χριστίνα Αποστολοπούλου, Τρομπόνι: Φάνης Παπαχρυσάνθου, Κρουστά: Χαράλαμπος Μακρόπουλος.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας