«Ο Πλάτανος του Παυσανία» μουσική παράσταση για τα 200 χρόνια από την επανάσταση

175

Μια πολύ ενδιαφέρουσα μουσική παράσταση διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας στο πλαίσιο εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 την Κυριακή 27 Μαρτίου και ώρα 19:30, στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αλέκος Μέγαρης.

Ένα μουσικό έργο  του Ανδρέα Αδαμόπουλου, βασισμένο στο βιβλίο της Λέτας Κουτσοχέρα «ο Πλάτανος του Παυσανία». Το έργο είναι γραμμένο για 2 φωνές, αφηγητή, βιολί, βιολοντσέλο, πιάνο, χορωδία και προηχογραφημένο υλικό. Ο Πλάτανος του Παυσανία,  το μεγαλειώδες αυτό δέντρο, είναι ένας μάρτυρας σιωπηλός, στενά συνδεδεμένος με την τοπική ιστορία του Αιγίου. Ένας σηματοδότης, ένας φρουρός  της πόλης  που   κρατάει άσβεστες τις μνήμες, καθώς θυμίζει μύθους και γεγονότα, αντιστεκόμενος  στη λήθη των πραγμάτων.

«Ο Πλάτανος του Παυσανία – Tο πρότερον και το ύστερον πραγμάτων   και   ανθρώπων…», σε μουσική Ανδρέα Αδαμόπουλου και Ποίηση Λέτας Κουτσοχέρα. Η  Επανάσταση  του  1821 και  ο  Πλάτανος  του  Παυσανία Σηματοδότες των Εποχών, των Χρόνων και των Αιώνων.

Το έργο ερμηνεύουν οι σολίστ τραγουδιού Αλίκη Ζαφείρη και Δώρα Πετρίδη. Στο ρόλο του αφηγητή ο Άρης Δρουκόπουλος, Παίζουν βιολί η Ζωή Ζωιτοπούλου,  βιολοντσέλο η Κωνσταντίνα Σέλληνα, στο πιάνο ο συνθέτης, συμμετέχει η πολυφωνική χορωδία Αιγιαλείας.

Η είσοδος για την εκδήλωση είναι δωρεάν ενώ θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.