Πλούσιο πρόγραμμα δράσεων για την διαδικτυακή πλατφόρμα του Δήμου Αιγιαλείας

364

Από τις αρχές Απριλίου λειτουργεί η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα του Δήμου Αιγιαλείας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) #εκπαιδευόμαστε_σπίτι, που προστέθηκε στις υπόλοιπες πρωτοβουλίες, προστασίας και διευκόλυνσης των πολιτών, που προέβη ο Δήμος για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μέσα από τις δραστηριότητες που προσφέρονται στην πλατφόρμα, οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν ενεργά σε μια σειρά αντικειμένων όπως: εικαστικά εργαστήρια, μουσικές δραστηριότητες, γυμναστική στο σπίτι, μαγειρική, δημιουργική γραφή, συμβουλές διατροφής, ενημερωτικές παρουσιάσεις από επαγγελματίες του χώρου της υγείας και άλλες δράσεις.

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα είναι εύκολη μιας και γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα https://dikepaigialeias.gr/ekpaideuomaste-spiti/, στην οποία υπάρχει μηνιαίο πρόγραμμα δράσεων όπως και πληροφορίες για τις ψηφιακές αίθουσες δραστηριοτήτων καθώς και οδηγίες για την εύκολη πρόσβαση στην πλατφόρμα, αφού για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη μόνη η συμπλήρωση ενός ονόματος χρήστη.

Παράλληλα με τις δραστηριότητες της πλατφόρμας, από τα κοινωνικά δίκτυα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., γίνονται προβολές  αφιερωμένες σε πολιτιστικές και όχι μόνο δράσεις από την περιοχή της Αιγιαλείας, καθώς και ζωντανά μουσικά δρώμενα με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών.

Στο πλαίσιο εμπλουτισμού των δράσεων της πλατφόρμας εντάσσονται και οι συνεργασίες με φορείς από την κοινωνία των πολιτών όπως το Άλμα Ζωής Νομού Αχαΐας, τον Σύλλογο Κοινωνικών Λειτουργών Δυτικής Ελλάδας, τον Σύλλογο για τη Ψυχική Υγεία- ΣΟΨΥ Πάτρας, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας και το Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και ΑμεΑ- «Φροντίζω»  .

Μέχρι στιγμής τις δράσεις της πλατφόρμας και των ψυχαγωγικών δρώμενων στα κοινωνικά δίκτυα, έχουν παρακολουθήσει χιλιάδες χρήστες ενώ λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, θα ξεκινήσει άμεσα η ζωντανή αναμετάδοση επιλεγμένων δράσεων μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Η λειτουργία της πλατφόρμας θα συνεχιστεί κανονικά μέχρι το τέλος Μαΐου και ανάλογα με την πορεία των περιοριστικών μέτρων θα προσαρμόζεται το πρόγραμμά της.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα των μαθημάτων και οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας : https://dikepaigialeias.gr/ekpaideuomaste-spiti/

Μουσικές εμφανίσεις στις προγραμματισμένες ώρες που αναφέρθηκαν:

https://www.facebook.com/DimotikiKoinofelisEpixeirisiAigialeias/