Πολιτιστικό διήμερο στην Άνω Ζήρια, στο Διεθνές Ίδρυμα Γιάννη Κουτσοχέρα & Λένας Στρέφη-Κουτσοχέρα, το Σαββατοκύριακο 25 – 26 Ιουλίου

562

Ένα ποιοτικό πολιτιστικό διήμερο με έντεχνη μουσική και θεατρική παράσταση, διοργανώνουν από κοινού η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) και το Διεθνές Ίδρυμα Γιάννη Κουτσοχέρα και Λένας Στρέφη-Κουτσοχέρα, το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουλίου στην Άνω Ζήρια Αιγιαλείας. Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος και θα έχουν ελεύθερη είσοδο.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ, ώρα 21.30

Συναυλία εντέχνου τραγουδιού από τις Γυναίκες εν Δράσει: Εβίνα Ακρίδα-τραγούδι και Ελένη Λάππα-κιθάρα, τραγούδι.

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ, ώρα 21.30

Θεατρική παράσταση με το αριστούργημα του Tennessee Williams «Γυάλινος Κόσμος». Μια παραγωγή του θεάτρου «Λιθογραφείον» σε σκηνοθεσία Μαίρης Σιδηρά.
Ήταν το 1943, όταν μέσα από «συγκοπές» ονείρων, πολυζεσταμένες μνήμες και πεπρωμένα αδιάψευστης ήττας, μέσα από τις επικίνδυνες αναδιπλώσεις ενός «γυάλινου κόσμου» κι ενώ η ανεργία λύγιζε την Αμερική και η θηριωδία του ναζισμού την Ευρώπη, ο Tennessee Williams έγραψε τον Γυάλινο Κόσμο, για να αναζητήσουμε, ακόμη μία φορά, την κοφτερή λάμψη της επιθυμίας μας.
Παίζουν: Μαρία Καλλιαμβάκου, Σπύρος Κανελλάκης, Μελίνα Κουτσοχέρα, Ευάγγελος Μιχάλης.

***

Το Διεθνές Ίδρυμα Γιάννη Κουτσοχέρα και Λένας Στρέφη-Κουτσοχέρα ιδρύθηκε το 1994, φέροντας το όνομα του αείμνηστου πολιτικού και λογοτέχνη από τη Ζήρια και της συζύγου του.  
Σκοποί του ιδρύματος είναι:
1. Η διαφύλαξη, παρουσίαση, έκδοση, μετάφραση και διάδοση του ποιητικού και κοινωνικού έργου του Γιάννη Κουτσοχέρα, ώστε ν’ αποτελέσει αισθητική και ηθική παρακαταθήκη για τις μέλλουσες γενεές.
2. Η περισυλλογή, διάσωση και αξιοποίηση της τοπικής ιστορίας και παράδοσης του τόπου.
3. Η δημιουργία και η στήριξη πνευματικών θερμοκηπίων καλλιέργειας ήθους και ύφους για νέους.
4. Η χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων, βραβείων κ.λπ. σε νέους για τη σύνταξη η δημοσίευση διατριβών που εκπονήθηκαν σε Ελληνικές Πανεπιστημιακές έδρες του εσωτερικού και του εξωτερικού με θέμα λογοτεχνικό ή λαογραφικό.
Η δράση του Ιδρύματος είναι παγκόσμια.