Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα παρουσίασης αποτελεσμάτων του φοιτητικού εργαστηρίου-campus για την εμπορική ταυτότητα των τοπικών προϊόντων (κρασί, ελαιόλαδο, λεμόνια)

0
237

Η ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. διοργάνωσε ημερίδα για την προβολή των αποτελεσμάτων του “φοιτητικού εργαστηρίου – campus” που υλοποιήθηκε το καλοκαίρι στην περιοχή της Αιγιαλείας, στο πλαίσιο της Διακρατικής Συνεργασίας: «Youth Eye – Enhancing & Adding value to Local Production» του Μ.421 του Τοπικού Προγράμματος LEADER 2007-2013.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 το απόγευμα στο ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΜΥΡΤΙΑΣ, στο Αίγιο, υπό την υποστήριξη του Δήμου Αιγιαλείας και της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α..

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι των Δήμων Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, τοπικοί φορείς και επιχειρηματίες.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλάμβανε χαιρετισμούς από την κα Μπιρπανάγου Μαρία, αντιδήμαρχο Αιγιαλείας, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ε.Δ.Π. LEADER της ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. και Δήμαρχο Καλαβρύτων κο Λαζουρά Γεώργιο και από την κα Μιχαλάκη Μαρία, στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης LEADER από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση του προγράμματος LEADER του Άξονα 4 του ΠΑΑ 2007-13 από την κα Τσιμπρή Ηρώ, Γενική Δ/νρια-Συντονίστρια Τ.Π. LEADER της ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., παρουσίαση του Διακρατικού Σχεδίου “YOUTH EYE-ENHANCING & ADDING VALUE TO LOCAL PRODUCTION” από την κα Χαραλαμποπούλου Κωνσταντίνα, στέλεχος της ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. και παρουσίαση των Αποτελεσμάτων του Φοιτητικού Εργαστηρίου-Campus της Αιγιάλειας από την κα Λαμπροπούλου Ελένη, στέλεχος της ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.

Ακόμα, έγιναν τοποθετήσεις-παρεμβάσεις από εκπροσώπους επιχειρηματιών και Τοπικών Φορέων, μεταξύ άλλων από τον κο Ρούβαλη Άγγελο, οινολόγο, Πρόεδρο Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και δημιουργό της εταιρείας «Οινοφόρος», τον κο Χριστοδούλου Δημήτρη, από τον Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, τον κο Τηλιγάδη Αριστείδη, Αντιπρόεδρο Εμπορικού Επιμελητηρίου Αχαΐας και πολλούς άλλους.

Στο τέλος της ημερίδας παρατέθηκε δείπνο με παραδοσιακές γεύσεις στο Εστιατόριο «ΕΠΡΕΠΕ».
 
Η μελέτη του campus, καθώς και όλα τα παραδοτέα του προγράμματος διακρατικής συνεργασίας, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. www.achaiasa.gr, προκειμένου να είναι διαθέσιμα στους ενδιαφερόμενους και ωφελούμενους του έργου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας