Πρεμιέρα με ενδιαφέρον για την “Ακαδημία Πολιτών”-Συνεχίζονται οι εγγραφές, με συμβολική συνδρομή

460

Ενδιαφέρον είχε η πρεμιέρα της λειτουργίας της “Ακαδημίας Πολιτών”, που σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας, ξεκίνησε τον κύκλο σπουδών του πρώτου έτους με μια ευχάριστη και παράλληλα εποικοδομητική κοινωνική συζήτηση με θέμα “Η συντροφικότητα σε εποχή κρίσης”, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου το απόγευμα στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο Μυρτιάς Αιγίου. Ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Ακαδημίας Πολιτών, διδάκτωρ Ψυχολογίας Στράτος Παπάνης,  ο οποίος ανέπτυξε με τρόπο ρεαλιστικό τη σχέση των δύο φύλων στην εποχή μας και την ανάγκη εξομάλυνσης των ρήξεων που προκύπτουν ανάμεσά τους λόγω της διαφορετικής θεώρησης των συνθηκών που διαμορφώνονται καθημερινά εντός και εκτός της οικογένειας.

Η πρώτη αυτή συζήτηση είχε ελεύθερη είσοδο και αρκετοί ήταν αυτοί που την παρακολούθησαν, παίρνοντας παράλληλα πληροφορίες για τα μαθήματα της Ακαδημίας, που προβλέπονται μέσα στο 2013 να είναι 26 στο σύνολο και να πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και ώρες 6 μ.μ. – 9 μ.μ. στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο Μυρτιάς (δίπλα στο ΑΤΕΙ Αιγίου). Υπενθυμίζεται πως η ετήσια συνδρομή είναι 100 €, ενώ προβλέπεται έκπτωση 30% (δηλ. 70 €) για ανέργους, ΑμεΑ, πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, συλλόγους (άνω των 10 ατόμων) και φοιτητές.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν όλοι οι Πολίτες άνω των 18 ετών, ανεξάρτητα από μορφωτικό, οικονομικό ή κοινωνικό επίπεδο. Στο πρώτο έτος οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν από Καθηγητές Πανεπιστημίου είναι: «Σύγχρονες αρχές και θέματα Συμβουλευτικής» και ακολούθως «Σύγχρονες αρχές και θέματα Ψυχολογίας» .

Όσοι επιθυμούν να γίνουν Μέλη της Ακαδημίας των Πολιτών Αιγίου μπορούν να καταθέσουν την αίτηση συνδρομής τους μαζί με φωτοτυπία ταυτότητας & μία μικρή φωτογραφία –όσοι δικαιούνται έκπτωση να έχουν μαζί τους την αντίστοιχη βεβαίωση (π.χ. κάρτα ανεργίας)- στα γραφεία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α στο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου (παλαιό Νοσοκομείο) κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, ώρες: 2:00 μ.μ. – 4:00 μ.μ (Συντονίστρια: Παναγιώτα Τρίψα, τηλ. 6979-381.561, e-mail: dhkepaigialeias@gmail.com) ή να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία της Ακαδημίας (Σαπφούς 3, ΤΚ 81100, Μυτιλήνη -1ος όροφος, e-mail: academy@aigaion.org, civilacademyoffice@gmail.com, τηλ.: 22510-54.739, 6941-657.126 (9:00-14:30).