Επίσκεψη και ξενάγηση του Αλέξη Τσίπρα στο Φεστιβάλ Πριμαρόλια και την Έκθεση σύγχρονης τέχνης στο Αίγιο.

977

Ο Αλέξης Τσίπρας, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός, επισκέφθηκε χθες Δευτέρα 14 Οκτωβρίου το Φεστιβάλ Πριμαρόλια!

Συνοδευόμενος από τους βουλευτές Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου, ο πρώην πρωθυπουργός έφθασε το μεσημέρι στο εμβληματικό κτίριο Κανελλόπουλου-Κριτσωταλάκη, χώρο του φεστιβάλ και της έκθεσης σύγχρονης τέχνης,  όπου τον υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, η Αντιδήμαρχος έργων Βασιλική Ψυχράμη και πολλοί ακόμα. Ο Αλέξης Τσίπρας ξεναγήθηκε για μια ώρα στην έκθεση σύγχρονης τέχνης “Έλα στον Κήπο μου” από την επιμελήτρια Νάνσυ Χαριτωνίδου, τον συμμετέχοντα εικαστικό Βασίλη Ψαρρά και τον Πρόεδρο του Φεστιβάλ Primarolia Σωτήρη Μπόλη.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τα νέα έργα των 8 καλλιτεχνών από Ελλάδα και Μ. Βρετανία – Rob Kesseler, Agalis Manessi, Άγγελος Αντωνόπουλος, Λουκάς Μεσσηνέζης, Γιάννης Μπρούζος, Κώστας Παππάς, Μαρία Τσάγκαρη, Βασίλης Ψαρράς – έργα τοποειδικού χαρακτήρα και εμπνεόμενα από την έννοια του κήπου, τη μαύρη σταφίδα και τον τόπο της Αιγιάλειας. Είχε επίσης την ευκαιρία να γνωρίσει τη μεγάλη ιστορία των σταφιδαποθηκών στο παραλιακό μέτωπο αλλά και να μάθει σημαντικές πτυχές για το καινοτόμο concept του Φεστιβάλ Πριμαρόλια γύρω από την ιστορία, τον πολιτισμό και τα ταξίδια της μαύρης σταφίδας.

Στο τέλος της επίσκεψης ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε «εντυπωσιασμένος από την αλληγορική αποτύπωση της αέναης προσπάθειας και του μόχθου των απλών καθημερινών ανθρώπων σε μια έκθεση τέχνης που αναδεικνύει την ιστορία του τόπου και τον πολιτισμό των ανθρώπων του».

Την επίσκεψη κάλυψαν τηλεοπτικά η ΕΡΤ και το Ionian Channel.

Ο Δήμος Αιγιαλείας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας και η Πριμαρόλια-ΑΜΚΕ, ευχαριστούν όλους όσοι προσέφεραν και υποστήριξαν την υλοποίηση του 1ου Φεστιβάλ Πριμαρόλια.

Πληροφορίες: Φεστιβάλ Πριμαρόλια | www.primarolia.com  |  5 – 20 Οκτωβρίου 2019, Αίγιο

Λειτουργία έκθεσης σύγχρονης τέχνης «Έλα στον κήπο μου»: 11:00-13:00 & 18:00-21:00

Διοργάνωση: ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ | ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α | ΠΡΙΜΑΡΟΛΙΑ Α.Μ.Κ.Ε.

Ευγενική παραχώρηση κτιρίου: ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ Θ. – ΚΡΙΤΣΩΤΑΛΑΚΗΣ Γ. ΑΕΒΕ

Υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Καλλιτεχνικές – Ερευνητικές Αιγίδες:

InArts: Εργαστήριο Διαδραστικών Τεχνών, Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Central Saint Martins – University of the Arts London (για την υποστήριξη του έργου του Kesseler)

Χρυσοί χορηγοί: Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, Ολυμπία οδός