Με επιτυχία ο προληπτικός έλεγχος μαστού σε Ακράτα και Σελιανίτικα

91

Με επιτυχία συνεχίστηκαν σε Ακράτα και Σελιανίτικα οι δράσεις πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, ύστερα από πρωτοβουλία της προέδρου της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κας Μαρίας Τσουκαλά. Έτσι, μετά από τις δωρεάν μαστογραφίες σε 45 ανασφάλιστες γυναίκες σε συνεργασία με ιδιωτικά κέντρα του Αιγίου και της Πάτρας, ακολούθησε δωρεάν έλεγχος μαστού από την  Καθηγήτρια Ιατρικής του Παν/μίου Πατρών κ. Κατερίνα Γρ. Σολωμού.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, η κα Σολωμού, πραγματοποίησε εθελοντικά πάνω από 25 ελαστογραφίες και ψηλαφήσεις μαστού στο Κέντρο Υγείας Ακράτας και στο Αγροτικό Ιατρείο Σελιανιτίκων, με τη χρήση φορητής μονάδας ελαστογραφίας που έφερε η ίδια από την Πάτρα. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον από γυναίκες της Αιγιάλειας, ενώ στόχος είναι η δράση να επαναληφθεί σύντομα αλλά και να καθιερωθεί ετησίως, τιμώντας τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά που έφυγε από τη ζωή στις 25 Οκτωβρίου – Παγκόσμια ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού και ύστερα από πολυετή αγώνα με την ανίατο νόσο, αφού αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση για τον αγώνα κατά του καρκίνου.

Η κα Μαρία Τσουκαλά θέλει να ευχαριστήσει θερμά την κα Κατερίνα Σολωμού για την πρωτοβουλία της να πραγματοποιήσει εθελοντικά τον προληπτικό έλεγχο μαστού, τον κ. Χόνδρο από το Κέντρο Υγείας Ακράτας και την αντιδήμαρχο Ανατολικής Αιγιάλειας κα Σταυροπούλου, τον αντιδήμαρχο Δυτικής Αιγιάλειας κ. Ανδριόπουλο καθώς και τον πρόεδρο της Τ.Κ. Σελιανιτίκων κ. Ρόζο για τη βοήθεια τους στην πραγματοποίηση της δράσης.