Πρωταγωνιστές η ελιά και το λάδι στην τριήμερη γιορτή στην παραλία Ελαιώνα (ΦΩΤΟ)

433

Το ενδιαφέρον εκατοντάδων ντόπιων και επισκεπτών κέρδισαν και φέτος οι εκδηλώσεις της Γιορτής Λαδιού και Ελιάς που διοργανώθηκαν για 8η συνεχή χρονιά στην πλατεία παραλίας Ελαιώνα το τριήμερο Παρασκευή 10, Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Ιουλίου, σε συνδιοργάνωση της αντιδημαρχίας Διακοπτού και της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. με την Τοπική  Κοινότητα Ελαιώνα, το Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων & Σύλλογο Διδασκόντων Δημοτικού Σχολείου Ελαιώνα, το Σύλλογο Επαγγελματιών, τον Εξωραϊστικό & Ναυτικός Όμιλος και τον Α.Ο. “Δόξα” Ελαιώνα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή με τη δράση “Σχολιατσιό” των παιδιών της τοπικής κοινότητας Ελαιώνα Αιγιαλείας, όπου οι μαθητές παρουσίασαν ιδέες για ένα υγιεινό δεκατιανό-κολατσιό για το σχολείο ή για τις διακοπές, με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο. Δυστυχώς ο καιρός δεν επέτρεψε την παρουσίαση του θεατρικού δρώμενου “Η Ελιά της Πανάγαινας” που είχαν προετοιμάσει τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ελαιώνα, ούτε τη συναυλία με ορχήστρα, που τελικά πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή το βράδυ με τη σύμφωνη γνώμη των διοργανωτών.

Το Σάββατο το απόγευμα, η Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας παρουσίασε ένα ευχάριστο μουσικό πρόγραμμα με γνωστά ελληνικά τραγούδια από το λαϊκό ρεπερτόριο και αμέσως μετά το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πάτρας και τμήματα του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, τοπικοί παραγωγοί εξέθεσαν εκλεκτά προϊόντα ελιάς και ελαιολάδου, ενώ κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής προσέφεραν στον κόσμο χειροποίητα κεράσματα φτιαγμένα με σπιτικές συνταγές και με βάση το λάδι και τις ελιές. Το γλέντι κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα, με τον κόσμο να γίνεται ένα με τους χορευτές και να διασκεδάζει τόσο το Σαββατόβραδο, όσο και το βράδυ της Κυριακής με την κεφάτη ορχήστρα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ

[widgetkit id=267]

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ

[widgetkit id=268]

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ

[widgetkit id=269]